Mendapat cahaya mata adalah satu anugerah yang terindah dalam hidup setiap pasangan yang telah berumah tangga. Namun perlu diingatkan, ia juga merupakan satu permulaan yang ibu terpaksa berkorban waktu tidur. 

Pernah tak ibu alami pekara seperti ini. Di mana anak-anak tak nak tidur? Susah nak tidur? Hanya tidur-tidur ayam tidur dan nak berkepit dengan ibu. Pantang letak dekat bawah, terus bangun. Inilah pengalaman saya masa anak pertama dulu. Stress sangat. Tak dapat rehat yang cukup. Hampir tiga tahun terpaksa hadap anak yang susah tidur. Huhu

Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
Impian sepasang suami isteri memiliki cahaya mata apabila sudah berkahwin

Alhamdulillah, semasa lahirkan anak kedua. Saya jumpa balm keluaran Tasneem Naturel. Takut pengalaman dulu berulang kembali, saya nekad untuk mencuba balm ini kepada anak kedua saya. Bahagianya terasa selepas menggunakan balm ini kepada anak.

Anak kedua saya dapat tidur lena dan saya tak perlu berjaga malam lagi. Masa tu terdetik dalam hati saya, kenapa masa anak sulung dulu, Allah tak temukan saya dengan balm ini. huhu. Balm dari Tasneem Naturel yang saya guna itu adalah Balm Sleeptime.

Balm Sleeptime

Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
Balm sleeptime membantu anak tidur lena

Balm sleeptime ini mengandungi 8 jenis essential oil yang dapat membantu menstabilkan hormon tidur dan meningkatkan kualiti tidur anak-anak. Balm ini dapat membantu para ibu keluar daripada masalah anak sukar tidur malam, tidur sekejap- sekejap, kerap terjaga ketika tidur dan tidur tidak lena.

Balm sleeptime diperbuat daripada essential oil yang bermutu tinggi yang telah dilulate mengikut dos yang bersesuai dengan bayi atau nak kecil. Jadi, ibubapa tidak perlu risau. Ia selamat digunaka kepada kepada bayi walaupun usia bayi itu 1 hari.

Bahan-bahan Yang Terdapat Dalam Balm Sleeptime

Antara bahan essential yang terdapat dalam balm sleeptime adalah :

Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
Essential oil yang terkandung dalam balm sleeptime

Cedarwood

Minyak pati yang dapat membantu meningkatkan fokus, metabolisma, melancarkan pernafasan, mengurangkan stress dan membantu seimbangkan hormon tidur dan jaga seseorang.

Marjoram

Dapat membantu meredakan sakit kepala, dan sakit gigi. Ia juga memiliki sifat antiposmadic yang dapat mengawal dan mengurangkan rasa kejang.

Roman Charmomile

Ia memiliki kesan menenangkan (sedative and soothing). di mana ia dapat memberi kesan yang menenangkan fikiran. Minyak pati ini banyak digunaklan untuk kurangkan rasa gelisah, cemas dan susah tidur.

Lavendar

Mampu meningkatkan dan memberikan tidur yang berkualiti, mood yang lebih stabil dan daya tumpuan yang lebih baik.

Vetiver

dapat membantu seimbangkan hormon dan tekanan. Di samping dapat membantu meningkatkan tumpuan kita kepada sesuatau perkara. Disebabkan ia bersifat menenangkan, ia sangat baik digunakan untuk kanak-kanak yang mempunyai ADHD.

Orange

Baunya yang wangi dan bagus untuk meningkatkan mood ketika dalam keadaan stress, resah dan gelisah. selain daripada itu, minyak pati ini juga dapat meningkatkan peredaran darah, mengurangkan hypertension, mengurangkan kemurungan dan sekaligus memberikan rasa tenang dan rilex

Ylang-ylang

minyak pati ini dapat membantu mengawal tekanan darah, mengurangkan rasa bimbang, marah dan takut. Selain daripada itu, ia juga sesuai untuk bagi anak mudah tidur, mendapat tidur yang nyenyak dan membantu menstabilkan hormon dan tidur yang lena terutama pada waktu malam.

Bergamot

dapat mengurangkan ketegangan otot dan mempunyai aroma segar yang dapat mengurangkan ketegangan otot dan meransang ketenangan dan rasa rilex dalam diri kita.

Cara Menggunakan Balm sleeptime

Memandangkan produk Tasneem Naturel tidak mengandungi bahan kimia berbahaya, ai membuatkan ibubapa merasa lebih yakin untuk memilih balm in untuk kegunaan harian. Untuk menghasilkan mendapatkan hasil yang optimum, ibubapa perlu menggunakan balm ini dengan cara yan betul dan konsisten.

Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
Cara menggunakan balm sleeptime

Hanya dengan sapuan nipis di belakang telinga, tulang belakang, pergelangan tangan dan tapak kaki bayi untuk mengelakkan lebihan hormon sedar yang boleh menyebabkan anak bertambah sukar untuk tidur.

Feedback Pengguna

Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur

“ Alhamdulillah, anak dah lena. Selalu time gini anak tak nak tidur sampai pukul 2,3 pagi sebab dah puas tidur siang”

Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur

“ Sebenarnya dah lama saya nak try Tasneem. Sejak anak umur 3 bulan. tapi, simpan ja dalam hati. Tapi Sejak anak umur 3 tahun dan dia mula ada masalah susah tidur, saya cuba guna. Memang tak menyesal beli. Pertama kali pakai dah nampak kesan pada anak.”

Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur

“ Hari tu pening kepala sangat-sangat. Anak tak nak tidur. Alhamdulillah lepas pakaikan balm ni, anak dah boleh tidur dari jam 9 malam sampai pukul 7 pagi. Pagi tadi terjaga pun sebab pampes dah penuh. lepas tu dia boleh sambung tidur semula pukul 10 pagi sampai sekarang…”

Ternyata ramai ibubapa yang berpuas hati dengan pengalaman menggunakan Sleeptime ini untuk mengatasi masalah anak mereka yang susah tidur dan kerap terjaga ketika tidur. untuk dapatkan balm anda boleh klik DISINI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge