Cara Download Video Kanak-kanak dari Youtube

0
147
views

Teks : Sakina Hamid

Foto : Internet

Anak-anak sekarang memang beruntung kan, banyak video animasi menarik yang dapat bantu tingkatkan kefahaman mereka mengenai sesuatu ilmu. Yang tak bagus pun banyak, terpulang lah kepada ibubapa bagaimana membuat pilihan.

Selalunya video animasi PERCUMA boleh didapati dari youtube, facebook, telegram dan whatsapp. Seringkali saya berjumpa dengan ibubapa yang tidak tahu cara untuk download video kanak-kanak. Jadi setiap kali anak nak tengok kena guna talian internet.

Apa kata kita download dan simpan di dalam gajet yang bersesuaian. Lebih jimat masa dan bateri. Di sini saya kongsikan salah satu cara untuk download video kanak-kanak dari youtube.

1) Buka video yang kita nak download tu, contohnya lagu ini.

keep vid 1

Copy url video yang dikehendaki.

2)  Buka website http://keepvid.com/, masukkan link youtube tadi dan paste di ruangan yang disediakan. Kemudian klik download

keep vid 2

3) Pada paparan ini, pilih Download MP4

keep vid 3

4) Video akan mula dimuarturun ke komputer. Tunggu progress sehingga lengkap.

keep vid 4

5) Video biasanya dimuat turun ke dalam folder ‘Download’

Diharap entri ini memberi pendedahan kepada anda cara download video kanak-kanak. Selamat mencuba.

p/s : Cuba download video ini, anak anda pasti menyukainya.

Video URL : https://youtu.be/0LnTmV6Zsz0

 

Previous articlePanduan Memilih hiburan untuk Anak
Next articlePanduan Asas Memilih Permainan Anak
Ibu kepada 2 orang cahaya mata. Sangat berminat dengan Pendidikan Awal Kanak-kanak. Menulis hasil dari pembelajaran sendiri dan pengalaman. Membekalkan produk pendidikan kanak-kanak untuk aktiviti homeschool. Boleh dihubungi melalui sms/whatsapp : +60194715407.
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here