Ibu Menyusu Nak Berniaga Online!

Ini cerita saya masa mula-mula terjebak dalam bisnes online. Dalam keadaan masih makan gaji dan menyusu anak kedua, rasa macam hampir mustahil nak memulakan bisnes. Ilmu bisnes memang hampir takda. Facebook pun jarang2 online, tak minat. Tapi kalau Allah dah kehendaki ia berlaku, takda yang mustahil kan. Rasa macam ada kekuatan dan diilhamkan jalan-jalan yang […]

Target Bisnes Saya!

Dalam bisnes, sasaran bulanan adalah sangat penting. Ia akan memandu kita untuk menilai kekuatan bisnes dan merancang tindakan. Di sini saya kongsikan 3 jenis sasaran bulanan yang telah saya praktikkan. 1) Sasaran untung bulanan Kaedah ni saya belajar dari pakej MB2000 [highly rcomended for newbie]. Caranya letakkan sasaran berapa nak untung bulan tersebut. Contohnya nak […]