Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur

Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur

Mendapat cahaya mata adalah satu anugerah yang terindah dalam hidup setiap pasangan yang telah berumah tangga. Namun perlu diingatkan, ia juga merupakan satu permulaan yang ibu terpaksa berkorban waktu tidur.  Pernah tak ibu alami pekara seperti ini. Di mana anak-anak tak nak tidur? Susah nak tidur? Hanya tidur-tidur ayam tidur dan nak berkepit dengan ibu. […]

Tips Evergreen Atasi Anak Meragam Sebelum Tidur

Anak meragam sebelum tidur

Hakikatnya dalam kehidupan ini masih ramai ibu bapa yang sedang menghadapi bayi meragam sebelum tidur. Kadang kala buntu dibuatnya melayan ragam si manja menangis dan serba tak kena hingga membuatkan ibu bapa kepenatan akibat tidak cukup tidur sehingga berminggu- minggu lamanya. Menangis merupakan salah satu cara bayi itu berkomunikasi dengan ibu bapanya. Bayi menangis untuk […]

Panduan Asas Cara kenali Essential Oil Asli dan Bagaimana untuk Gunakannya

Dulu-dulu bila jumpa minyak dalam botol kecik-kecik ni saya ingatkan minyak wangi. Lepas tu ada kawan-kawan amalkan untuk aromatheraphy barulah tau sikit. Tapi nak cuba rasa macam tak perlu ja.hihi. Sampailah sifu natural parenting saya sendiri, Puan Sheeda share pasal Apakah EO (essential oil), barulah tergerak hati nak belajar. Dan masya Allah saya sungguh kagum dengan […]

Pakej Newborn Tasneem Naturel, Persediaan Penting Sambut New Baby

Kelahiran new baby memang sesuatu yang ditunggu-tunggu, namun dalam masa yang sama hati tetap gusar memikirkan reaksi si kecil kelak. Adakah jenis mudah diurus, ataupun asyik menangis sehingga kita tenggelam punca. Ini antara kerisauan menyambut new baby tak kira lah anak sulung mahupun dah masuk dua tiga orang. Kebimbingan ini memang berasas. Kerana kelahiran setiap […]

Apakah Essential Oil dan Bagaimanakah Ia Berfungsi

Apakah-Essential-Oil-dan-Bagaimanakah-Ia-Berfungsi

Sekarang ni dimana-mana pun kita akan jumpa minyak pati tumbuhan atau lebih dikenali dengan essential oil (EO) digunakan secara meluas. Pelbagai produk dari aspek kesihatan, kebersihan malah kesimbangan mental dan emosi dirumuskan menggunakan manfaat dari essential oil. Jadi sebelum kita buat keputusan untuk memilih produk berasaskan essential oil, ada baiknya kita fahamkan dulu apa sebenarnya […]

Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur

Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur

Mendapat cahaya mata memang pengalaman yang indah untuk setiap pasangan, namun ia juga permulaan kepada cabaran untuk korbankan waktu tidur malam yang enak.hehe. Masih ingat lagi ketika menyambut kelahiran anak sulung kami, hampir setiap malam terpaksa bergilir berjaga malam kerana dia tak nak tidur. Kalau tidur pun hanya tidur-tidur ayam, siap nak lena atas tapak […]

Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak

Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak

Pengalaman dua orang anak mengalami sembelit yang panjang menyebabkan saya sangat concern dengan isu ini. Masa Fateh tak berak berhari-hari saya pernah bawa dia berjumpa pakar kanak-kanak. Kemudian Faqihah pulak pernah sembelit sampai berak berdarah sampai rujuk kat doktor jugak. Semua ni jadi pengalaman untuk saya dan saya catatkan di sini supaya lebih ramai ibubapa […]

Spray Tidur Sleepy Pillow Mist, adakah berbahaya seperti ubat tidur?

Spray Tidur Sleepy Pillow Mist, adakah berbahaya seperti ubat tidur?

Sejak Tasneem Naturel lancarkan semburan aromaterapi untuk mudahkan tidur, kerap kami dihujani dengan soalan adakah produk ini selamat? Ramai yang merasa ragu2 untuk mencuba kerana bimbangkan kesan buruk yang mungkin timbul dari Sleepy Pillow Mist ni. Apatah lagi rata-rata yang mahu dapatkan spray ini adalah untuk anak kecil yang susah tidur, jadi mestilah lebih berhati-hati […]

Apakah Psoriasis dan Adakah ia Berjangkit?

Apakah-Psoriasis-dan-Adakah-ia-Berjangkit-1

Sejak Tasneem Naturel perkenalkan rawatan semulajadi untuk masalah kulit, pelbagai masalah kulit dirujuk kepada kami. Pastinya pengidap masalah kulit sentiasa mencari yang terbaik untuk mengatasi masalah yang mereka sedang hadapi. Salah satu masalah kulit yang saya pun baru tahu mengenainya ialah Psoriasis. Bila tengok gambar barulah saya tahu ia adalah sejenis masalah kulit yang biasa […]

Mandian bayi terbaik CF bath & Calm Bath

Dua jenis mandian ini bukan semata-mata mandian untuk bersihkan badan, tapi ia juga mempunyai efek dari essential oil yang digunakan dalam mandian ini. CF bath mandian untuk redakan demam bayi CF bath dirumus dari ekstrak sireh dan tea tree oil sebagai antiseptik. Mandian ini juga mempunyai ekstrak strawberry yang merupakan agen pembersih kulit yang sangat […]

Resty Oil, Minyak Baby Terbaik Tasneem Naturel

Minyak baby penting untuk mengekalkan kelembapan kulit bayi. Kulit kering boleh mendatangkan rasa tidak selesa terutamanya bayi dengan kulit sensitif. Namun penggunaan minyak bayi dengan kandungan minyak mineral (mineral oil) sebenarnya hanya mengundang masalah yang lebih besar pada bayi kelak. Ia mengandungi bahan berbahaya untuk tubuh dan boleh menyebabkan pori kulit tersumbat. Kerana itu Resty […]