Kalmy losyen atasi masalah bayi kulit kering

0
19
views

Zaman sekarang ini banyak produk bayi seperti losyen terjual di pasaran. Tetapi tak semua produk yang dikeluarkan bagus untuk bayi. Ada sesetengah produk yang mengandungi bahan kimia seperti mineral oil, paraben dan Colorants.

Tapi jangan risau, Tasneem natural telah mengeluarkan losyen yang 100 peratus diperbuat daripada bahan semula jadi. Kalmy losyen telah dirumus dari minyak pati tumbuhan yang berkualiti. Lotion ini dapat membantu badan bayi mengeluarkan hormon tenang. Hormon ini akan memberi keselesaan kepada anak dengan mengurangkan tekanan dan keletihan.

Sebab itu losyen kalmy ini dapat membantu ibu-ibu menenangkan anak yang selalu meragam dan tantrum. Anak yang tenang dapat memahami apa yang kita cakap dan lebih mudah diurus.

Kalmy adalah losyen bayi yang dirumuskan dari bahan semulajadi sepenuhnya. Ia mengandungi shea butter sebagai asas dan essential oil roman chamomile, marjoram, tangerine, sweet orange, geranium dan bergamot.

Semua essential ini bagus untuk kesihatan kulit dan memberikan efek tenang. Minyak tangerine juga bagus untuk atasi masalah sembelit. Losyen ini boleh digunakan sebagai pelembab selepas mandikan bayi.

Ibu-ibu boleh urut secara lembut pada seluruh badan anak untuk mengekalkan kelembapan. kalmy losyen perlu digunakan bawah penngawasan orang dewasa

kalau tak percaya yang Kalmy losyen ni dapat bantu masalah ini mari tengok testimoni ni

“Anak saya ekzema kering skrang memang guna losyen ni. Lpas mandi masa badan lembab2 tu saya sapu losyen. Kulit dia dah tak berapa kering. Bau pun wangi and anak pun suka. Mostly mmbantu sangat” _Khairul Bariah_

Guna waktu baby dalam pantang memang bagus sangat losyen tasneem ni, anak kerap bera jadi punggung cepat melecit guna losyen memang cepat elok. Alhamdulillah. _Hamimah_

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge