Resty Oil, Minyak Baby Terbaik Tasneem Naturel

0
20
views

Minyak baby penting untuk mengekalkan kelembapan kulit bayi. Kulit kering boleh mendatangkan rasa tidak selesa terutamanya bayi dengan kulit sensitif.

Namun penggunaan minyak bayi dengan kandungan minyak mineral (mineral oil) sebenarnya hanya mengundang masalah yang lebih besar pada bayi kelak. Ia mengandungi bahan berbahaya untuk tubuh dan boleh menyebabkan pori kulit tersumbat.

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Kerana itu Resty oil dari Tasneem Naturel hanya mengandungi minyak dari bahan semulajadi. Resty oil mengandungi Jojoba oil, sweet almonds oil dan grapeseed oil. Semua minyak semulajadi ini sangat bagus untuk kulit dan selamat digunakan pada bayi tanpa was-was.

Selain itu Resty oil juga mengandungi essential oil eucalyptus, lemon, lavender, dan rosemary. Semua minyak ini memberi efek menenangkan anak, mengurangkan batuk dan selsema serta membantu tidur yang nyenyak

Image result for minyak zaitun untuk bayi
Bayi sebaiknya diurut dengan minyak yang selamat untuk dimakan

Resty oil boleh digunakan semasa proses urutan bayi serta digunakan sebagai minyak rambut kerana minyak rosemary dapat membantu melebatkan rambut.

“Resty oil best! suka sangat bau dia. memang sapu sebelum tido kat badan anak2. lepas tu sapu jugak kat rambut anak. yang bestnya, rambut anak jadi lebih lebat. klau tak bertahun tak hitam2. ni dah boleh sikat tepi tau” 
_Lynn_

“Memang best guna urut baby terus lena, tak banyak ragam. Senang diurus, wangi pula tu tak pyah sapu bedak dah dekat baby. Bukan baby ja ceria, mak pun happy sangat” _Hamimah_

cara penggunaan resty oil sangat mudah, ibu-ibu boleh sapukan pada anak anda selepas mandi untuk mengekalkan kelembapan kulit anak anda dan mengelakkan kulit menjadi kerin

urutan bayi memberikan keselesaan untuk anak dan ibu. Urut perlahan-lahan pada kulit anak anda.

Untuk dapatkan Resty oil boleh hubungi Agen Tasneem terdekat dan untuk membeli secara atas talian boleh klik sini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge