Sleep Pillow Mist, Spray Tidur yang berkesan untuk atasi masalah susah tidur malam

0
41
views

Susah tidur malam boleh berlaku pada pelbagai peringkat umur. Anak kecil biasanya susah tidur malam pada peringkat susun pola tidur. Orang dewasa susah tidur malam atas faktor hormon, tekanan dan gaya hidup.

Walau apa pun punca susah tidur malam tersebut, kita perlu cakna untuk mengubah keadaan tersebut. Kerana malam memang sudah dijadikan untuk berehat, jadi bila kita tidak dapat tidur malam dengan sempurna pasti akan memberikan kesan sampingan kepada kesihatan.





Tidur malam yang cukup penting untuk tumbesaran

Tidur malam yang nyenyak sangat penting untuk stabilkan hormon dalam badan. Untuk tidur nyenyak, badan perlu keluarkan hormon melatonin. Hormon ini akan keluar dengan sempurna apabila kita padamkan semua lampu bilik tidur.

Semasa tidur, hormon pertumbuhan akan dirembeskan oleh badan. Individu yang kurang tidur terutamanya anak kecil akan terjejas tumbesaran apabila kurang tidur. Dan semasa tidur badan juga akan rembeskan hormon kortisol yang penting untuk memberikan kecerdasan kepada tubuh badan sepanjang hari.

Jadi tidur dan nyenyak dan mencukup sangat penting untuk memastikan kesihatan tubuh berada pada tahap terbaik. Kerana itu kami di Tasneem Naturel sangat menitik beratkan tidur yang berkualiti terutamanya di kalangan bayi dan kanak-kanak.

Sebelum ini Tasneem Naturel telah keluarkan Balm Sleeptime yang berfungsi untuk stabilkan hormon tidur. Ia telah membantu ribuan ibubapa di luar sana menguruskan waktu tidur anak dengan lebih teratur.

sleep pillow mist spray tidur untuk susah tidur malam
Semua produk Tasneem Naturel boleh didapati secara online di SINI

Dan kali ini Tasneem Naturel muncul dengan spray tidur Sleep Pillow Mist yang lebih mudah untuk digunakan. Cukup hanya sekadar sembur pada bantal, stoller, buaian atau di mana sahaja yang anak boleh tercium baunya. Sebentar sahaja anak akan mula mengantuk dan tidur dengan nyenyak.

Nampaknya spray Sleep Pillow Mist ini juga telah mendapat sambutan yang menggalakkan dari ibubapa. Mungkin kerana penggunaan nya lebih mudah, tidak perlu disapu seperti balm. Malah ramai juga yang menjadikannya sebagai pelengkap kepada balm sleeptime untuk digunakan mengikut keadaan.

sleep pillow mist spray tidur untuk susah tidur malam

Waktu nak tidurkan anak kat rumah, guna balm sleeptime. Bila kat luar atau sukar nak sapu balm boleh guna sleep pillow mist.

Spray tidur sleep pillow mist ni bukan ubat tidur. Hehe. Ia hanyalah gabungan antara air, essential oil lavender dan tea tree yang dapat membantu mengeluarkan hormon melatonin yang mencukupi supaya dapat tidur nyenyak.

sleep pillow mist spray tidur untuk susah tidur malam

Yang penting ia selamat digunakan sejak bayi kerana tidak mengandungi bahan kimia berbahaya. Ini antara maklum balas ibubapa yang menggunakan Sleep Pillow Mist untuk tidurkan anak mereka.

Sembur dekat buaian, tak sampai 3 minit dah tidur

Bau lavender sedap sangat sampai terlena

Untuk dapatkan sleep pillow mist ini boleh hubungi agen Tasneem Naturel berhampiran atau dapatkan secara online di SINI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here