Spray Tidur Sleepy Pillow Mist, adakah berbahaya seperti ubat tidur?

Spray Tidur Sleepy Pillow Mist, adakah berbahaya seperti ubat tidur?

Sejak Tasneem Naturel lancarkan semburan aromaterapi untuk mudahkan tidur, kerap kami dihujani dengan soalan adakah produk ini selamat? Ramai yang merasa ragu2 untuk mencuba kerana bimbangkan kesan buruk yang mungkin timbul dari Sleepy Pillow Mist ni. Apatah lagi rata-rata yang mahu dapatkan spray ini adalah untuk anak kecil yang susah tidur, jadi mestilah lebih berhati-hati […]

Kedai Bayi dan Farmasi Jual Balm Tasneem di Johor

baby balm

Alhamdulillah produk Tasneem sudah mendapat tempat di hati ibu bapa di Malaysia, Singapura, Brunei dan Indonesia. Semakin ramai yang memahami kepentingan menggunakan produk yang bebas dari bahan kimia dan sintetik. Malah produk ini juga telah banyak membantu memudahkan urusan harian ibu bapa bersama anak-anak. Anda boleh dapatkan rangkaian produk Tasneem dari Agen Sah Tasneem atau […]

Pilihan Mudah dan Selamat selain Rawatan Sonotron untuk Bayi Sebulan Batuk Berkahak

Pilihan-Mudah-dan-Selamat-selain-Rawatan-Sonotron-untuk-Bayi-Sebulan-Batuk-Berkahak

Pengalaman baby newborn batuk berkahak memang sangat meletihkan. Waktu berpantang entah kemana. Rasa macam tak berpantang. 2 bulan ulang alik dari klinik check jaundice. Baru ja bebas jaundice, tetiba anak kena serang batuk berkahak pulak. Siang ke hulu ke hilir bawak anak pergi klinik. Mana je tempat orang bagitahu untuk merawat batuk berkahak anak, saya […]

Mandian bayi terbaik CF bath & Calm Bath

Dua jenis mandian ini bukan semata-mata mandian untuk bersihkan badan, tapi ia juga mempunyai efek dari essential oil yang digunakan dalam mandian ini. CF bath mandian untuk redakan demam bayi CF bath dirumus dari ekstrak sireh dan tea tree oil sebagai antiseptik. Mandian ini juga mempunyai ekstrak strawberry yang merupakan agen pembersih kulit yang sangat […]

Resty Oil, Minyak Baby Terbaik Tasneem Naturel

Minyak baby penting untuk mengekalkan kelembapan kulit bayi. Kulit kering boleh mendatangkan rasa tidak selesa terutamanya bayi dengan kulit sensitif. Namun penggunaan minyak bayi dengan kandungan minyak mineral (mineral oil) sebenarnya hanya mengundang masalah yang lebih besar pada bayi kelak. Ia mengandungi bahan berbahaya untuk tubuh dan boleh menyebabkan pori kulit tersumbat. Kerana itu Resty […]

Kleenzy Pencuci Botol dan Puting Susu Terbaik

Kleenzy Pencuci Botol dan Puting Susu Terbaik

Bila ada anak minum susu botol, isu yang selalu mak mak kena hadap ialah puting susu berkerak. Terlambat cuci ja memang alamat lekat la kerak-kerak susu kat keliling puting tu. Sekali dah lekat tu bukan senang pulak tu nak cuci, macam-macam pencuci guna pun belum tentu boleh tanggal semua. Kalau biar lama-lama boleh jadi bahaya […]

Kalmy losyen atasi masalah bayi kulit kering

Zaman sekarang ini banyak produk bayi seperti losyen terjual di pasaran. Tetapi tak semua produk yang dikeluarkan bagus untuk bayi. Ada sesetengah produk yang mengandungi bahan kimia seperti mineral oil, paraben dan Colorants. Tapi jangan risau, Tasneem natural telah mengeluarkan losyen yang 100 peratus diperbuat daripada bahan semula jadi. Kalmy losyen telah dirumus dari minyak […]

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Menanti saat kelahiran cahaya mata adalah saat indah bagi mana-mana pasangan, terutamanya menyambut anak sulung. Segala aspek si kecil akan cuba disediakan sebaiknya. Perasaan teruja membuat persiapan semakin bertambah bila melewati kedai-kedai barangan bayi tak kira lah samaada di pasaraya mahupun di online sendiri. Pasti semua ibubapa mahu membuat pilihan terbaik untuk cahaya mata masing-masing. […]

5 Jenis Ubat Selsema yang Selamat untuk Bayi dan Kanak-kanak

Ubat-Selsema-yang-Selamat-untuk-Bayi-dan-Kanak-kanak

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah memberikan garis panduan bahawa kanak-kanak di bawah usia 2 tahun tidak boleh diberikan ubat batuk dan selsema berbentuk cecair. Pengambilan ubat batuk dan selsema boleh membawa pelbagai kesan sampingan lain seperti sindrom apnae (bayi berhenti berafas) dan bayi kurang menyusu yang boleh membawa masalah dihidrasi. Kerana itu penggunaan rawatan luar […]

Sleepy Pillow Mist, Spray Tidur yang berkesan untuk atasi masalah susah tidur malam

http://sakinahamid.com/product/sleep-pillow-mist-tasneem-naturel/

Susah tidur malam boleh berlaku pada pelbagai peringkat umur. Anak kecil biasanya susah tidur malam pada peringkat susun pola tidur. Orang dewasa susah tidur malam atas faktor hormon, tekanan dan gaya hidup. Walau apa pun punca susah tidur malam tersebut, kita perlu cakna untuk mengubah keadaan tersebut. Kerana malam memang sudah dijadikan untuk berehat, jadi […]

Minyak Terbaik Hilangkan Kembung Perut

Trub balm tasneem naturel

Setiap keluarga pasti ada minyak kegunaan bersama yang jadi kesukaan turun temurun. Kalau kat Kedah minyak Gamat memang glemer. Masa dok Perak rumah sentiasa ada minyak angin Afiat. Masa anak kecil orang cakap minyak TYT bagus. Dan ada yang cakap minyak Yu Yee sangat berkesan. Pada saya, keyakinan jenis minyak ni bergantung pada pengalaman keluarga. […]

Hand Sanitizer tanpa Alkohol lebih Selamat untuk Bayi

Hand SanitizertanpaAlkohollebihSelamatuntukBayi

Asalnya dulu hand sanitizer atau cecair pembersih tangan ni doktor ja yang selalu guna kan. Sebelum pegang baby kita doktor basuh tangan dengan sabun, lap dengan tisu kemudian pakai hand sanitizer. Lepas pegang baby pun macam tu jugak. Memang hand sanitizer ni ada kat mana-mana ja dalam hospital ni. Tapi sejak banyak wabak jangkitan udara […]