Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur

Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur

Mendapat cahaya mata memang pengalaman yang indah untuk setiap pasangan, namun ia juga permulaan kepada cabaran untuk korbankan waktu tidur malam yang enak.hehe. Masih ingat lagi ketika menyambut kelahiran anak sulung kami, hampir setiap malam terpaksa bergilir berjaga malam kerana dia tak nak tidur. Kalau tidur pun hanya tidur-tidur ayam, siap nak lena atas tapak […]

Mandian bayi terbaik CF bath & Calm Bath

Dua jenis mandian ini bukan semata-mata mandian untuk bersihkan badan, tapi ia juga mempunyai efek dari essential oil yang digunakan dalam mandian ini. CF bath mandian untuk redakan demam bayi CF bath dirumus dari ekstrak sireh dan tea tree oil sebagai antiseptik. Mandian ini juga mempunyai ekstrak strawberry yang merupakan agen pembersih kulit yang sangat […]

Resty Oil, Minyak Baby Terbaik Tasneem Naturel

Minyak baby penting untuk mengekalkan kelembapan kulit bayi. Kulit kering boleh mendatangkan rasa tidak selesa terutamanya bayi dengan kulit sensitif. Namun penggunaan minyak bayi dengan kandungan minyak mineral (mineral oil) sebenarnya hanya mengundang masalah yang lebih besar pada bayi kelak. Ia mengandungi bahan berbahaya untuk tubuh dan boleh menyebabkan pori kulit tersumbat. Kerana itu Resty […]

Kalmy losyen atasi masalah bayi kulit kering

Zaman sekarang ini banyak produk bayi seperti losyen terjual di pasaran. Tetapi tak semua produk yang dikeluarkan bagus untuk bayi. Ada sesetengah produk yang mengandungi bahan kimia seperti mineral oil, paraben dan Colorants. Tapi jangan risau, Tasneem natural telah mengeluarkan losyen yang 100 peratus diperbuat daripada bahan semula jadi. Kalmy losyen telah dirumus dari minyak […]

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Menanti saat kelahiran cahaya mata adalah saat indah bagi mana-mana pasangan, terutamanya menyambut anak sulung. Segala aspek si kecil akan cuba disediakan sebaiknya. Perasaan teruja membuat persiapan semakin bertambah bila melewati kedai-kedai barangan bayi tak kira lah samaada di pasaraya mahupun di online sendiri. Pasti semua ibubapa mahu membuat pilihan terbaik untuk cahaya mata masing-masing. […]

Sleepy Pillow Mist, Spray Tidur yang berkesan untuk atasi masalah susah tidur malam

http://sakinahamid.com/product/sleep-pillow-mist-tasneem-naturel/

Susah tidur malam boleh berlaku pada pelbagai peringkat umur. Anak kecil biasanya susah tidur malam pada peringkat susun pola tidur. Orang dewasa susah tidur malam atas faktor hormon, tekanan dan gaya hidup. Walau apa pun punca susah tidur malam tersebut, kita perlu cakna untuk mengubah keadaan tersebut. Kerana malam memang sudah dijadikan untuk berehat, jadi […]

Minyak Terbaik Hilangkan Kembung Perut

Trub balm tasneem naturel

Setiap keluarga pasti ada minyak kegunaan bersama yang jadi kesukaan turun temurun. Kalau kat Kedah minyak Gamat memang glemer. Masa dok Perak rumah sentiasa ada minyak angin Afiat. Masa anak kecil orang cakap minyak TYT bagus. Dan ada yang cakap minyak Yu Yee sangat berkesan. Pada saya, keyakinan jenis minyak ni bergantung pada pengalaman keluarga. […]

Bayi Tak Berak Berhari-hari, Perlukah Ibu Risau?

bayi tak berak 3 hari

Saya baru berbual dengan seorang ibu muda yang ada bayi usia 50 hari. Dia berkongsi kerisauan anaknya jarang buang air besar. Alhamdulillah saya ada sedikit pengalaman yang sama semasa anakanda Fateh masih bayi, jadi saya kongsikan dengan beliau. Anakanda Fateh minum susu ibu sepenuhnya. Tapi pelik juga bila dia tak berak berhari-hari. Bukan ke orang […]

Baby SPA Set Tasneem Naturel antara Barang Keperluan Bayi Baru Lahir

baby spa set tasneem

Setiap ibubapa pasti teruja dengan kehadiran orang baru. Seboleh mungkin kita mahu sediakan barang keperuan bayi baru lahir sebaik mungkin. Dengan harapan kelak semua urusan berkaitan si manja akan berjalan lancar. Antara barang keperluan yang perlu disediakan ada pakaian bayi, lampin pakai buang, selimut, peralatan untuk membawa bayi serta barang jagaan bayi. Barang jagaan bayi […]

Cara Hilangkan Kembung Perut Bayi secara Selamat dan Mudah

BalmtrubtasneemHilangkanKembungPerutBayi

Anak kembung adalah situasi yang sangat merimaskan bagi ibubapa yang ada anak kecil. Tangisan anak yang berpanjangan boleh menyebabkan ibubapa menjadi tak keruan dan boleh mengundang stress. Jadi semua ibubapa akan cuba mengelakkan dari berlakunya kembung pada anak terutamanya yang masih bayi. Punca bayi kembung perut Antara punca bayi kembung perut adalah cara penyusuan yang […]

Cara Hilangkan Ruam Panas yang Semua Ibu Boleh Buat

Cara Hilangkan Ruam Panas

Bila anak naik ruam ja mula lah ibu-ibu susah hati kan. Perit rasa anak tanggung bila nampak kulitnya memerah tu kan. Ok, sebelum kita risau banyak-banyak, jom kita kenal apa itu ruam panas? Ruam panas terbentuk hasil daripada kelenjar peluh yang terlalu aktif. Akibat terlalu banyak rembeskan peluh, kelenjar ini tersumbat dan timbul bintik-bintik kemerahan […]

7 Punca Bayi Menangis Malam, Doktor ini Berkongsi Pengalaman Lucu

puncabayimenangismalam

Bayi menangis tanpa henti pada waktu malam memang boleh mengundang kerisauan di hati ibubapa. Tidak sedikit ibubapa yang hilang punca hingga terpaksa bawa anak ke pusat perubatan di waktu tengah malam. Namun seringkali juga berlaku bila sampai sahaja di klinik, bayi yang sudah menangis berjam-jam itu tiba-tiba senyap malah ada yang tidur nyenyak. Rasa macam […]