Monthly Archives

March 2019

in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel, Umum

Hand Sanitizer tanpa Alkohol lebih Selamat untuk Bayi

Asalnya dulu hand sanitizer atau cecair pembersih tangan ni doktor ja yang selalu guna kan. Sebelum pegang baby kita doktor basuh tangan dengan sabun, lap dengan tisu kemudian pakai hand sanitizer. Lepas pegang baby pun macam tu jugak. Memang hand sanitizer ni ada kat mana-mana ja dalam hospital ni. Tapi sejak banyak wabak jangkitan udara macam penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD) berlaku di negara kita, hand sanitizer dah jadi macam keperluan wajib dalam beg tangan ibu-ibu sekarang. Apatah lagi bila ke tempat-tempat awam seperti taman permainan dan supermarket, makin bertambah risau kalau tak lindungi anak dari bahaya jangkitan. Dulu…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Agen Tasneem Naturel, Tasneem Naturel

Bayi Tak Berak Berhari-hari, Perlukah Ibu Risau?

Saya baru berbual dengan seorang ibu muda yang ada bayi usia 50 hari. Dia berkongsi kerisauan anaknya jarang buang air besar. Alhamdulillah saya ada sedikit pengalaman yang sama semasa anakanda Fateh masih bayi, jadi saya kongsikan dengan beliau. Anakanda Fateh minum susu ibu sepenuhnya. Tapi pelik juga bila dia tak berak berhari-hari. Bukan ke orang cakap minum susu ibu mudah hadam dan cepat lawas, tapi macam tak berlaku kat anak saya ja. Jadi sebagai mak anak sulung yang over concern ni, saya pun bawa la anakanda Fateh jumpa doktor Pakar Kanak-kanak. Alang-alang nak rujuk kan, biar la terus yang paling…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel

Baby SPA Set Tasneem Naturel antara Barang Keperluan Bayi Baru Lahir

Setiap ibubapa pasti teruja dengan kehadiran orang baru. Seboleh mungkin kita mahu sediakan barang keperuan bayi baru lahir sebaik mungkin. Dengan harapan kelak semua urusan berkaitan si manja akan berjalan lancar. Antara barang keperluan yang perlu disediakan ada pakaian bayi, lampin pakai buang, selimut, peralatan untuk membawa bayi serta barang jagaan bayi. Barang jagaan bayi adalah antara keperluan yang kerap digunakan untuk bayi setiap hari. Terdapat pelbagai produk penjagaan bayi yang ada di pasaran. Namun sebagai ibubapa kita perlulah memilih produk yang paling selamat untuk kulit bayi yang masih terlalu fragile untuk didedahkan dengan bahan kimia berbahaya. Atas kesedaran itu…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020