Monthly Archives

September 2019

Tips Penting untuk Wanita Berjaya dalam Bisnes Online
in BIJAK NIAGA

Tips Penting untuk Wanita Berjaya dalam Bisnes Online

Bisnes online ni ada orang cakap senang, tak payah modal besar. Duduk rumah pun boleh buat duit. Itu betul. Tapi hakikatnya nak bangunkan bisnes online tetap ada cabarannya yang tersendiri. Tak semudah cakap-cakap orang la. Tips penting untuk berjaya dalam mempunyai push factor yang kuat dalam diri kita untuk betul-betul buat bisnes tu sampai jadi. Tapi tak ramai orang yang ada push factor yang kuat dan betul-betul boleh menolak dia naik ke atas. Sebab tu kita perlukan orang lain untuk push kita naik walaupun hakikatnya memang ada orang tak suka di push. Ok ja boleh ja berjaya dengan cara sendiri….

Continue reading
in Pengalaman hidup

Pengalaman Ziarah Madinah sebelum Tunaikan Haji, dan Pesanan Penting di Raudhah

Madinah Al Munawarah, bandar penuh ketenangan. Masa isi borang jawapan terima tawaran haji, Saya tak berbincang pun dengan suami. Sebab masa tu dia memang tak berapa sepenuh hati untuk pergi haji tahun ni. Masa tu keadaan ibu mertua saya sudah semakin uzur. Suami semakin letih dengan tugas di pejabat yang berlambak di awal tahun, urus ibunya, anak bongsu yg banyak kerenah tiap2 pagi untuk ke sekolah. Memang letih. Jadi saya buat keputusan sendiri untuk pilih Madinah. Lagipun suami dah banyak kali pi haji, dah tak kisah sangat. Jadi bini yang kali pertama nak pi ni ja buat pilihan 🤗🤗. Kenapa pilih…

Continue reading
Close