Monthly Archives

February 2020

in Aktiviti Anak

Taman Metropolitan Relau, Tempat Rekreasi Menarik untuk Kanak-kanak di Penang

Bila ada anak sedang membesar pasti akan tercari-cari tempat nak bawa anak bersiar-siar hujung minggu kan. Tambahan pula jika tinggal di rumah apartment, lagi lah rasa kesian kalau tak bawa anak keluar menghirup udara yang segar. Kalau di Penang, salah satu tempat kegemaran kami ialah Taman Metropolitan Relau ni. Kawasannya luas dan banyak aktiviti seisi keluarga yang boleh dibuat di sini. Suasana hijau dan udara yang segar ini sentiasa dirindui oleh penduduk di bandar macam kami ni. Taman ini terletak di dalam kawasan perumahan di Relau, Bayan Lepas. Boleh google lokasi taman ni di SINI. Untuk kanak-kanak ada kemudahan kolam…

Continue reading
Related posts
in Aktiviti Anak, Ilmu Keibubapaan
5 Senaman untuk Mudahkan Ajar Anak Menulis
18 March 2020
in Aktiviti Anak
Anak Suka Kira Duit Raya
25 June 2018
in Ilmu Keibubapaan
Tips bawa anak main di playground tanpa mengamuk
3 August 2017
in Tasneem Naturel

Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur

Mendapat cahaya mata memang pengalaman yang indah untuk setiap pasangan, namun ia juga permulaan kepada cabaran untuk korbankan waktu tidur malam yang enak.hehe. Masih ingat lagi ketika menyambut kelahiran anak sulung kami, hampir setiap malam terpaksa bergilir berjaga malam kerana dia tak nak tidur. Kalau tidur pun hanya tidur-tidur ayam, siap nak lena atas tapak tangan suami pulak tu. Memang anak bertuah kan.haha. Sebab tu la bila anak dah besar dan saya jumpa Set Tidur Lena by Tasneem ni rasa bahagianya lah kalau dari dulu jumpa benda malam ni kan. Takda la mak mati kutu apa nak buat dengan anak…

Continue reading
Related posts
in Tasneem Naturel
Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
14 April 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Pakej Newborn Tasneem Naturel, Persediaan Penting Sambut New Baby
13 March 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019
in BIJAK NIAGA

Cara Buat FB Ads yang Berkesan untuk Newbie

Bila kita baru berbisnes, semua benda kita rasa nak buat waktu tu jugak kan. Apa yang orang cakap boleh hasilkan jualan mesti kita pun nak terjah buat. Terjah menterjah ni memang amalan mulia di kalangan orang bisnes.haha. Yer la kalau kau nak bisnes tapi banyak sangat fikir gitu gini, lambat buat tindakan memang asyik makan asap la dok dalam dunia bisnes. Ia dunia yang semua orang berfikir dengan cepat dan bertindak dengan pantas. Tapi untuk terjah guna marketing berbayar seperti FB ads ni, perlu jugak persediaan mental supaya anda tak terjatuh dalam lubang yang terlalu dalam. Ini pengalaman saya ja,…

Continue reading