Monthly Archives

March 2020

in Tasneem Naturel

Panduan Asas Cara kenali Essential Oil Asli dan Bagaimana untuk Gunakannya

Dulu-dulu bila jumpa minyak dalam botol kecik-kecik ni saya ingatkan minyak wangi. Lepas tu ada kawan-kawan amalkan untuk aromatheraphy barulah tau sikit. Tapi nak cuba rasa macam tak perlu ja.hihi. Sampailah sifu natural parenting saya sendiri, Puan Sheeda share pasal Apakah EO (essential oil), barulah tergerak hati nak belajar. Dan masya Allah saya sungguh kagum dengan keluasan ilmu Allah, bagaimana setiap ciptaannya jika dikaji dan digunakan dengan betul akan membawa banyak manfaat kepada kehidupan kita. Alkisah EO ni, ia adalah minyak yang terhasil dari bahan semulajadi sahaja. Kalau 1 botol EO peppermint tu, memang terhasil dari berkilo-kilo daun peppermint. Begitu juga…

Continue reading
in Umum

Stokis dan Agen Sah Tasneem Naturel Negeri Perak

Agen Tasneem Natural Sitiawan, Perak Aqilah Abbas FB : Nurul Aqilah Mohd Abas Ig : balmtasneem_sitiawan Google : Balm Tasneem Sitiawan 012-5990907 Agen Tasneem Natural Simpang Pulai, Perak Farah FB : Farah Halim Ig : tasneem_naturel_ipoh Google : Tasneem naturel Simpang pulai, Perak 019-6036602 Agen Tasneem Natural Bandar Sri Botani, Ipoh Mia Sowi FB : Anak Sihat dan Manja Ig : Mia Sowi Google : Stokis Tasneem Naturel Ipoh 017-9845321

Continue reading
in Aktiviti Anak, Ilmu Keibubapaan

5 Senaman untuk Mudahkan Ajar Anak Menulis

Menulis adalah kemahiran penting bila anak memasuki alam persekolahan. Namun tak semua anak dapat menulis dengan baik walaupun sudah ke sekolah rendah. Kemampuan menulis sangat berkait rapat dengan perkembangan otot tangan, kerana anak perlu menggunakan kemahiran motor halus dan kasar semasa menulis. Kebanyakan kanak-kanak hari ini kurang aktif menggunakan jari ketika bermain kerana banyak bermain menggunakan gajet. Kerana itu ibubapa perlu kerap membuat aktiviti ataupun senaman yang merangsang perkembangan motor anak-anak sekaligus memudahkan untuk ajar anak menulis kelak. Saya kongsikan beberapa aktiviti mudah dah sesuai dijalankan di rumah semasa bercuti. Main botol air jenis semburan atau picit Anak kecil memang…

Continue reading
Related posts
in Aktiviti Anak
Taman Metropolitan Relau, Tempat Rekreasi Menarik untuk Kanak-kanak di Penang
24 February 2020
in Ilmu Keibubapaan
5 Tips Mudah Latih Anak Belajar Puasa
6 May 2019
in Aktiviti Anak
Anak Suka Kira Duit Raya
25 June 2018
in Agen Tasneem Naturel

Stokis dan Agen Sah Tasneem Naturel Negeri Selangor

Agen Tasneem Naturel Meru Klang, Selangor Intan Syafinaz FB : Tasneem Naturel Klang Mamaqhaleef Ig : tasneemnaturelmerukapar Google : Balm Tasneem Naturel Meru Klang Selangor 0122493268 Agen Tasneem Naturel Batu Caves, Gombak dan Selayang, Selangor Anita Othman FB: Anita Othman Ig : anitapediadotcom Google : Tasneem Naturel Batu Caves byanitaothman 0139951601 Agen Tasneem Naturel Batu Caves, Sri Gombak, Selangor Syairah Anis FB : Tasneem Naturel Gombak Ig : Tasneem Naturel.BatuCaves.UTMJB Google : Tasneem Naturel gombak 0185220733 Agen Tasneem Naturel Dengkil, Selangor Maiza Ismail FB : Maiza Ismail Ig : MaizaIsmail_tasneemnaturel Google : Agent Tasneem Naturel Dengkil 0176066251

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi Dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel Di Pulau Pinang
28 June 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel

Pakej Newborn Tasneem Naturel, Persediaan Penting Sambut New Baby

Kelahiran new baby memang sesuatu yang ditunggu-tunggu, namun dalam masa yang sama hati tetap gusar memikirkan reaksi si kecil kelak. Adakah jenis mudah diurus, ataupun asyik menangis sehingga kita tenggelam punca. Ini antara kerisauan menyambut new baby tak kira lah anak sulung mahupun dah masuk dua tiga orang. Kebimbingan ini memang berasas. Kerana kelahiran setiap manusia adalah unik, ia tak mungkin sama 100% dengan adik beradik lain walaupun kembar. Begitulah indahnya ciptaan Allah yang bernama manusia ini, yang mewarnai kehidupan kita dengan cara tersendiri. Saya sendiri semasa anak sulung kehidupan agak caca merba. Rasa macam-macam ilmu parenting dah baca, tapi…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel
Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur
13 February 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019
in Tasneem Naturel

Apakah Essential Oil dan Bagaimanakah Ia Berfungsi

Sekarang ni dimana-mana pun kita akan jumpa minyak pati tumbuhan atau lebih dikenali dengan essential oil (EO) digunakan secara meluas. Pelbagai produk dari aspek kesihatan, kebersihan malah kesimbangan mental dan emosi dirumuskan menggunakan manfaat dari essential oil. Jadi sebelum kita buat keputusan untuk memilih produk berasaskan essential oil, ada baiknya kita fahamkan dulu apa sebenarnya essential oil ni. Apakah essential oil? Essential oil (EO) adalah minyak pati semulajadi yang terdapat pada bahagian tumbuhan seperti batang, daun, buah, akar yang digunakan oleh tumbuhan tersebut untuk survivalnya seperti melindunginya dari jangkitan bakteria, pereputan dan sebagainya. Jadi asalnya minyak ini adalah untuk digunakan…

Continue reading
in BIJAK NIAGA

Tips Beli Rumah Untuk Yang Bekerja Sendiri

Alhamdulillah hari ini berpeluang belajar ilmu penting untuk orang bisnes yang nak beli rumah dari seorang perunding hartanah berpengalaman. Bagi orang bisnes, kelayakan membeli rumah di nilai dari profiling kewangan kita. Transaksi harian tidak penting jika profile kewangan kita tidak menepati kehendak bank. Ini adalah panduan asas membina profile kewangan yang dikongsi oleh agen hartanah, Puan Noraini Rahim. Berdaftar dengan SSM Perkara paling asas untuk layak membuat pinjaman ialah mendaftar syarikat dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Ini bagi menunukkan kita betul-betul menjalankan perniagaan yang sah di sisi undang-undang. Buka akaun atas nama syarikat Pastikan urusniaga menggunakan akaun semasa atas nama…

Continue reading
in Review

Panduan Lengkap Melancong ke Korea dalam Satu Buku

Dae-bak! Fuh, inilah kali pertama Sakinah ambil tahu pasal korea sampai boleh tahu sedalam-dalamnya. Sebelum ni apa beza korea utara dengan korea selatan pun tak pernah ambil tahu. Haha. Dah baca buku ni barulah faham kenapa K-POP tu sangat besar impaknya kepada dunia hiburan. Rupanya ia adalah agenda terancang kerajaan Korea untuk pulihkan ekonomi negara yang sangat kritikal ketika itu. Artis korea mempunyai kontrak yang panjang melebihi 7 tahun. Mereka akan diajar bukan setakat untuk kembangkan bakat seni tetapi pelbagai kemahiran lain untuk menyediakan mereka sebagai artis antarabangsa. Tapi bayaran diorang ni tak mahal pun sebenarnya. Memang berjaya lah kan….

Continue reading