in Agen Tasneem Naturel

Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes

Kami mula kenal semasa di USM lagi. Dulu, Leader bisnes saya ni senior dalam persatuan. Masa saya sambung master, kami jadi housemate pula. Masa ni beliau mengajar di salah sebuah sekolah di Penang. Bermulalah panggilan Cikgu yang payah nak lekang sampai lani.  Selepas kahwin dan membawa haluan masing-masing, dalam penghujung 2017, saya ternampak iklan intake agen Tasneem di posting facebook. Memandangkan saya baru selesai submit tesis masa tu, semangat nak cari persekitaran baru memang berkobar-kobar lah. Nak pula ada offer bimbingan marketing. Servis bekam yang dah sedia jalan tak ada panduan. Macam kena ja dengan masanya. Lepas daftar sebagai Agen…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi Dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel Di Pulau Pinang
28 June 2020
in Agen Tasneem Naturel
Agen Tasneem Naturel Kulai, Johor
12 April 2020
in Umum

Akhirnya Sekarang Dah Ada Minyak Telon Bayi Keluaran Muslim yang Bagus

Sekian lama ibu-ibu hanya melumur apa sahaja minyak yang dikatakan bagus untuk bayi baru lahir turun temurun walaupun jelas ia bukan keluaran Muslim. Sedih sekali anak kecil yang suci itu kita lumur dengan minyak yang tak pasti kesahihan sumbernya, hanya kerana mendengar cakap orang lain. Wahai ibu muda sekalian, hari ini susah terlalu banyak minyak telon bayi keluaran syarikat Muslim yang jauh lebih bagus, jauh lebih selamat dan yang paling penting dijamin kesuciannya in syaa Allah. Salah satu pilihan ada sekarang ialah Stommy Natural Oil dari Tasneem Naturel. Stommy adalah minyak yang diformulasi dari minyak-minyak premium dan minyak pati tumbuhan…

Continue reading
in Umum

Sistem Imun Rendah Salah Satu Punca Kematian Pesakit Covid 19

Semasa mula-mula Corona Virus menyerang Malaysia, ia kedengaran sangat mengerikan. Tapi bila ada laporan pesakit yang sembuh, saya pun tertanya juga macam mana boleh sembuh sedangkan penyakit ini tiada ubat. Bila saya terbaca catatan Dr ‘Afif Abdul Latiff mengenai isu ini, barulah saya faham bagaimana ada pesakit yang boleh sembuh namun ada yang menemui kematian. Saya terbitkan semula catatan dari laman facebook peribadi beliau di sini dengan keizinan. Majority pesakit COVID 19 yang meninggal dunia adalah akibat Acute Respiratory Distress Syndrome ( Sindrom akut pernafasan) Siapa yang berisiko untuk dapat sindrom pernafasan ini? Mereka yang mempunyai sistem imun yang rendah Mereka…

Continue reading
in Tasneem Naturel

Panduan Asas Cara kenali Essential Oil Asli dan Bagaimana untuk Gunakannya

Dulu-dulu bila jumpa minyak dalam botol kecik-kecik ni saya ingatkan minyak wangi. Lepas tu ada kawan-kawan amalkan untuk aromatheraphy barulah tau sikit. Tapi nak cuba rasa macam tak perlu ja.hihi. Sampailah sifu natural parenting saya sendiri, Puan Sheeda share pasal Apakah EO (essential oil), barulah tergerak hati nak belajar. Dan masya Allah saya sungguh kagum dengan keluasan ilmu Allah, bagaimana setiap ciptaannya jika dikaji dan digunakan dengan betul akan membawa banyak manfaat kepada kehidupan kita. Alkisah EO ni, ia adalah minyak yang terhasil dari bahan semulajadi sahaja. Kalau 1 botol EO peppermint tu, memang terhasil dari berkilo-kilo daun peppermint. Begitu juga…

Continue reading
in Aktiviti Anak, Ilmu Keibubapaan

5 Senaman untuk Mudahkan Ajar Anak Menulis

Menulis adalah kemahiran penting bila anak memasuki alam persekolahan. Namun tak semua anak dapat menulis dengan baik walaupun sudah ke sekolah rendah. Kemampuan menulis sangat berkait rapat dengan perkembangan otot tangan, kerana anak perlu menggunakan kemahiran motor halus dan kasar semasa menulis. Kebanyakan kanak-kanak hari ini kurang aktif menggunakan jari ketika bermain kerana banyak bermain menggunakan gajet. Kerana itu ibubapa perlu kerap membuat aktiviti ataupun senaman yang merangsang perkembangan motor anak-anak sekaligus memudahkan untuk ajar anak menulis kelak. Saya kongsikan beberapa aktiviti mudah dah sesuai dijalankan di rumah semasa bercuti. Main botol air jenis semburan atau picit Anak kecil memang…

Continue reading
Related posts
in Aktiviti Anak
Taman Metropolitan Relau, Tempat Rekreasi Menarik untuk Kanak-kanak di Penang
24 February 2020
in Ilmu Keibubapaan
5 Tips Mudah Latih Anak Belajar Puasa
6 May 2019
in Aktiviti Anak
Anak Suka Kira Duit Raya
25 June 2018
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel

Pakej Newborn Tasneem Naturel, Persediaan Penting Sambut New Baby

Kelahiran new baby memang sesuatu yang ditunggu-tunggu, namun dalam masa yang sama hati tetap gusar memikirkan reaksi si kecil kelak. Adakah jenis mudah diurus, ataupun asyik menangis sehingga kita tenggelam punca. Ini antara kerisauan menyambut new baby tak kira lah anak sulung mahupun dah masuk dua tiga orang. Kebimbingan ini memang berasas. Kerana kelahiran setiap manusia adalah unik, ia tak mungkin sama 100% dengan adik beradik lain walaupun kembar. Begitulah indahnya ciptaan Allah yang bernama manusia ini, yang mewarnai kehidupan kita dengan cara tersendiri. Saya sendiri semasa anak sulung kehidupan agak caca merba. Rasa macam-macam ilmu parenting dah baca, tapi…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel
Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur
13 February 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019
in Tasneem Naturel

Apakah Essential Oil dan Bagaimanakah Ia Berfungsi

Sekarang ni dimana-mana pun kita akan jumpa minyak pati tumbuhan atau lebih dikenali dengan essential oil (EO) digunakan secara meluas. Pelbagai produk dari aspek kesihatan, kebersihan malah kesimbangan mental dan emosi dirumuskan menggunakan manfaat dari essential oil. Jadi sebelum kita buat keputusan untuk memilih produk berasaskan essential oil, ada baiknya kita fahamkan dulu apa sebenarnya essential oil ni. Apakah essential oil? Essential oil (EO) adalah minyak pati semulajadi yang terdapat pada bahagian tumbuhan seperti batang, daun, buah, akar yang digunakan oleh tumbuhan tersebut untuk survivalnya seperti melindunginya dari jangkitan bakteria, pereputan dan sebagainya. Jadi asalnya minyak ini adalah untuk digunakan…

Continue reading
in Tasneem Naturel

Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur

Mendapat cahaya mata memang pengalaman yang indah untuk setiap pasangan, namun ia juga permulaan kepada cabaran untuk korbankan waktu tidur malam yang enak.hehe. Masih ingat lagi ketika menyambut kelahiran anak sulung kami, hampir setiap malam terpaksa bergilir berjaga malam kerana dia tak nak tidur. Kalau tidur pun hanya tidur-tidur ayam, siap nak lena atas tapak tangan suami pulak tu. Memang anak bertuah kan.haha. Sebab tu la bila anak dah besar dan saya jumpa Set Tidur Lena by Tasneem ni rasa bahagianya lah kalau dari dulu jumpa benda malam ni kan. Takda la mak mati kutu apa nak buat dengan anak…

Continue reading
Related posts
in Tasneem Naturel
Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
14 April 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Pakej Newborn Tasneem Naturel, Persediaan Penting Sambut New Baby
13 March 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019
in BIJAK NIAGA

Cara Buat FB Ads yang Berkesan untuk Newbie

Bila kita baru berbisnes, semua benda kita rasa nak buat waktu tu jugak kan. Apa yang orang cakap boleh hasilkan jualan mesti kita pun nak terjah buat. Terjah menterjah ni memang amalan mulia di kalangan orang bisnes.haha. Yer la kalau kau nak bisnes tapi banyak sangat fikir gitu gini, lambat buat tindakan memang asyik makan asap la dok dalam dunia bisnes. Ia dunia yang semua orang berfikir dengan cepat dan bertindak dengan pantas. Tapi untuk terjah guna marketing berbayar seperti FB ads ni, perlu jugak persediaan mental supaya anda tak terjatuh dalam lubang yang terlalu dalam. Ini pengalaman saya ja,…

Continue reading
in Agen Tasneem Naturel, BIJAK NIAGA

Cara Daftar Agen dan Dropship Tasneem Naturel

Produk Tasneem Naturel yang berasaskan essential oil semakin mendapat tempat dalam kalangan ibu-ibu di Malaysia. Dengan permintaan yang semakin meningkat, peluang jana pendapatan untuk agen dan dropship juga semakin meriah. 5 jenis balm Tasneem Naturel ini sudah menemui lebih 100 ribu ibubapa seluruh Malaysia sejak 2016 Rangkaian Jagaan bayi Baby New Range yang dilancarkan pada 2019 semakin mendapat tempat di hati ibubapa Sana sini permintaan untuk Cash on Delivery (COD) produk Tasneem semakin tinggi kerana produk Tasneem sudah menjadi keperluan bila anak tak sihat. Antara produk yang hot untuk COD ialah balm CF rub untuk masalah batuk dan selsema, balm…

Continue reading
in Aktiviti Anak, Ilmu Keibubapaan

Tips Penting Asah Bakat Anak Pandai Melukis

Anak kedua ni sering di bayangi dengan bakat abang atau kakaknya. Anakanda Fateh memang dari awal suka melukis komik. Tapi Faqihah lebih cenderung pada lukisan bebas tapi ada plot cerita. Bila Fateh asyik ajak dia lukis komik, dia pun mengadu kat saya “Ummi, adik tak pandai la lukis komik macam Fateh” Takpe, adik lukis ja apa2 yang adik nak lukis. Tak payah ikut orang lain. Dan hasilnya kebelakangan ni Faqihah kerap lukis kronologi cerita macam ni. Tatau la panggil apa kan, tapi dia enjoy dengan apa yang dia lukis. Sejam dia dok senyap mengadap sorang2 nanti ada la hasilnya. Bila…

Continue reading
Related posts
in Ilmu Keibubapaan
3 Teknik Rangsang Anak Suka Bertanya
2 May 2018
in Aktiviti Anak
Apa itu Doodle Art?
16 April 2018
in Aktiviti Anak, Ilmu Keibubapaan
5 Aktiviti Mudah Semasa Anak Menunggu Selain Bermain Gajet
18 July 2017
in BIJAK NIAGA

5 Tips Sentiasa Bersemangat dalam Bisnes

Bila jumpa kawan2 yang sama2 berbisnes, ramai yang tanya soalan ni. Macam mana nak kekalkan momentum dalam bisnes? Pada saya benda ini biasa masa awal2 kita mula berbisnes, sebab belum faham macam mana rentak orang berbisnes. Bila kita dah belajar macam2 ilmu, dah lalui beberapa fasa dalam bisnes perkara macam ni tak sepatutnya jadi isu la. Sebab nak bisnes memang kena ada momentum, kalau tak macam mana nak gerak sebab takda orang yang akan datang ketuk kita sepanjang masa. Segalanya mesti bermula dari diri sendiri. Tapi dari pengalaman saya semua orang yang berjaya memang ada cara tersendiri untuk kekalkan momentum….

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel, Tasneem Naturel
Travel Baby Set Tasneem Barangan yang Harus Dibawa semasa Travel bersama Bayi
14 January 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019
in BIJAK NIAGA
Tips Urus Masa di Dapur bagi Wanita Bekerja dari Rumah
14 October 2019