Category

Tasneem Naturel

in Tasneem Naturel

Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur

Mendapat cahaya mata adalah satu anugerah yang terindah dalam hidup setiap pasangan yang telah berumah tangga. Namun perlu diingatkan, ia juga merupakan satu permulaan yang ibu terpaksa berkorban waktu tidur.  Pernah tak ibu alami pekara seperti ini. Di mana anak-anak tak nak tidur? Susah nak tidur? Hanya tidur-tidur ayam tidur dan nak berkepit dengan ibu. Pantang letak dekat bawah, terus bangun. Inilah pengalaman saya masa anak pertama dulu. Stress sangat. Tak dapat rehat yang cukup. Hampir tiga tahun terpaksa hadap anak yang susah tidur. Huhu Alhamdulillah, semasa lahirkan anak kedua. Saya jumpa balm keluaran Tasneem Naturel. Takut pengalaman dulu berulang…

Continue reading
Related posts
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi Dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel Di Pulau Pinang
28 June 2020
in Tasneem Naturel

CARA ATASI ANAK SEMBELIT TERUK DENGAN MUDAH DAN BERKESAN TANPA UBAT

“Doktor, rasanya anak saya sembelit sebab dah tiga hari tak buang air besar” Ibu bapa terutamanya pasti merasa risau apabila mendapati anak yang masih kecil mengalami masalah ‘SEMBELIT’, apatah lagi si kecil masih belum pandai untuk meluahkan kesakitan yang dirasainya dengan kata- kata. Mereka hanya boleh meluahkan perasaan dengan muka yang cuba meneran, menangis dan ada yang sampai menjadi ‘tantrum’. Sembelit di kalangan anak- anak kecil biasanya bersifat sementara dan bukanlah masalah yang serius tetapi ianya mengundang kebimbangan di kalangan ibu bapa yang menginginkan setiap anak menjalani kehidupan yang sihat setiap hari. Menurut pakar kesihatan, kebiasaanya anak- anak kecil akan…

Continue reading
Related posts
in Umum
TIPS IBU PERLU KUASAI BAGI MENENANGKAN BAYI
17 April 2020
in Umum
Tanda Anak Sembelit Yang Ibubapa Perlu Tahu
14 April 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019
in Tasneem Naturel

Tips Evergreen Atasi Anak Meragam Sebelum Tidur

Hakikatnya dalam kehidupan ini masih ramai ibu bapa yang sedang menghadapi bayi meragam sebelum tidur. Kadang kala buntu dibuatnya melayan ragam si manja menangis dan serba tak kena hingga membuatkan ibu bapa kepenatan akibat tidak cukup tidur sehingga berminggu- minggu lamanya. Menangis merupakan salah satu cara bayi itu berkomunikasi dengan ibu bapanya. Bayi menangis untuk memberitahu mereka lapar. Bayi memang cepat lapar dan perlu di susukan kerap kerana perut mereka masih kecil. Biasanya mereka perlu disusukan 4-6 jam sekali mengikut keperluan. Punca bayi menangis yang tidak dapat dikenal pasti akan membuatkan situasi yang lebih sukar. Mari kita lihat antara perkara…

Continue reading
Related posts
in Umum
7 SEBAB BAYI MENANGIS DAN BAGAIMANA MENENANGKAN MEREKA
8 April 2020
in Ilmu Keibubapaan, Umum
Anak Selalu Nak Berdukung, Normalkah?
11 December 2018
in Tasneem Naturel

Panduan Asas Cara kenali Essential Oil Asli dan Bagaimana untuk Gunakannya

Dulu-dulu bila jumpa minyak dalam botol kecik-kecik ni saya ingatkan minyak wangi. Lepas tu ada kawan-kawan amalkan untuk aromatheraphy barulah tau sikit. Tapi nak cuba rasa macam tak perlu ja.hihi. Sampailah sifu natural parenting saya sendiri, Puan Sheeda share pasal Apakah EO (essential oil), barulah tergerak hati nak belajar. Dan masya Allah saya sungguh kagum dengan keluasan ilmu Allah, bagaimana setiap ciptaannya jika dikaji dan digunakan dengan betul akan membawa banyak manfaat kepada kehidupan kita. Alkisah EO ni, ia adalah minyak yang terhasil dari bahan semulajadi sahaja. Kalau 1 botol EO peppermint tu, memang terhasil dari berkilo-kilo daun peppermint. Begitu juga…

Continue reading
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel

Pakej Newborn Tasneem Naturel, Persediaan Penting Sambut New Baby

Kelahiran new baby memang sesuatu yang ditunggu-tunggu, namun dalam masa yang sama hati tetap gusar memikirkan reaksi si kecil kelak. Adakah jenis mudah diurus, ataupun asyik menangis sehingga kita tenggelam punca. Ini antara kerisauan menyambut new baby tak kira lah anak sulung mahupun dah masuk dua tiga orang. Kebimbingan ini memang berasas. Kerana kelahiran setiap manusia adalah unik, ia tak mungkin sama 100% dengan adik beradik lain walaupun kembar. Begitulah indahnya ciptaan Allah yang bernama manusia ini, yang mewarnai kehidupan kita dengan cara tersendiri. Saya sendiri semasa anak sulung kehidupan agak caca merba. Rasa macam-macam ilmu parenting dah baca, tapi…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel
Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur
13 February 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019
in Tasneem Naturel

Apakah Essential Oil dan Bagaimanakah Ia Berfungsi

Sekarang ni dimana-mana pun kita akan jumpa minyak pati tumbuhan atau lebih dikenali dengan essential oil (EO) digunakan secara meluas. Pelbagai produk dari aspek kesihatan, kebersihan malah kesimbangan mental dan emosi dirumuskan menggunakan manfaat dari essential oil. Jadi sebelum kita buat keputusan untuk memilih produk berasaskan essential oil, ada baiknya kita fahamkan dulu apa sebenarnya essential oil ni. Apakah essential oil? Essential oil (EO) adalah minyak pati semulajadi yang terdapat pada bahagian tumbuhan seperti batang, daun, buah, akar yang digunakan oleh tumbuhan tersebut untuk survivalnya seperti melindunginya dari jangkitan bakteria, pereputan dan sebagainya. Jadi asalnya minyak ini adalah untuk digunakan…

Continue reading
in Tasneem Naturel

Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur

Mendapat cahaya mata memang pengalaman yang indah untuk setiap pasangan, namun ia juga permulaan kepada cabaran untuk korbankan waktu tidur malam yang enak.hehe. Masih ingat lagi ketika menyambut kelahiran anak sulung kami, hampir setiap malam terpaksa bergilir berjaga malam kerana dia tak nak tidur. Kalau tidur pun hanya tidur-tidur ayam, siap nak lena atas tapak tangan suami pulak tu. Memang anak bertuah kan.haha. Sebab tu la bila anak dah besar dan saya jumpa Set Tidur Lena by Tasneem ni rasa bahagianya lah kalau dari dulu jumpa benda malam ni kan. Takda la mak mati kutu apa nak buat dengan anak…

Continue reading
Related posts
in Tasneem Naturel
Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
14 April 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Pakej Newborn Tasneem Naturel, Persediaan Penting Sambut New Baby
13 March 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel
Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
14 April 2020
in Agen Tasneem Naturel
Agen Tasneem Naturel Kulai, Johor
12 April 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel

Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak

Pengalaman dua orang anak mengalami sembelit yang panjang menyebabkan saya sangat concern dengan isu ini. Masa Fateh tak berak berhari-hari saya pernah bawa dia berjumpa pakar kanak-kanak. Kemudian Faqihah pulak pernah sembelit sampai berak berdarah sampai rujuk kat doktor jugak. Semua ni jadi pengalaman untuk saya dan saya catatkan di sini supaya lebih ramai ibubapa dapat elakkan kejadian ini berlaku pada anak masing2. Hari ini saya dengar perkongsian mengenai sembelit dari Dr Amalina Mohd Daud, Founder Makanan Bayi Toddible yang berpengalaman luas mengendalikan kes berkaitan sembelit bayi dan kanak-kanak. Menurut Dr Amalina, untuk mengetahui sama ada anak mengalami sembelit atau…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Tasneem Naturel

Spray Tidur Sleepy Pillow Mist, adakah berbahaya seperti ubat tidur?

Sejak Tasneem Naturel lancarkan semburan aromaterapi untuk mudahkan tidur, kerap kami dihujani dengan soalan adakah produk ini selamat? Ramai yang merasa ragu2 untuk mencuba kerana bimbangkan kesan buruk yang mungkin timbul dari Sleepy Pillow Mist ni. Apatah lagi rata-rata yang mahu dapatkan spray ini adalah untuk anak kecil yang susah tidur, jadi mestilah lebih berhati-hati kan. Ok sebelum kita nak tau bahaya atau pun tak, kita perlu tahu apa kandungan yang ada dalam Sleepy Pillow Mist ni. Ok, inilah bahan utama yang ada dalam spray Sleepy Pillow Mist ni. Minyak pati (Essential oil) dari Tea Tree dan Lavender yang dilarutkan…

Continue reading
Related posts
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel

Apakah Psoriasis dan Adakah ia Berjangkit?

Sejak Tasneem Naturel perkenalkan rawatan semulajadi untuk masalah kulit, pelbagai masalah kulit dirujuk kepada kami. Pastinya pengidap masalah kulit sentiasa mencari yang terbaik untuk mengatasi masalah yang mereka sedang hadapi. Salah satu masalah kulit yang saya pun baru tahu mengenainya ialah Psoriasis. Bila tengok gambar barulah saya tahu ia adalah sejenis masalah kulit yang biasa kita jumpa, cuma tak tahu apa namanya. Psoriasis ialah sejenis penyakit auto imun kronik yang menjejaskan kulit dan berbentuk tompokan merah menebal serta diliputi oleh sel kulit mati berwarna putih keperangan. Tompokan ini sering terbentuk pada kulit kepala, lutut, siku dan bahagian bawah belakang badan…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Penyakit Kulit Yang Selalu Dialami Bayi
16 April 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Tasneem Naturel

Mandian bayi terbaik CF bath & Calm Bath

Dua jenis mandian ini bukan semata-mata mandian untuk bersihkan badan, tapi ia juga mempunyai efek dari essential oil yang digunakan dalam mandian ini. CF bath mandian untuk redakan demam bayi CF bath dirumus dari ekstrak sireh dan tea tree oil sebagai antiseptik. Mandian ini juga mempunyai ekstrak strawberry yang merupakan agen pembersih kulit yang sangat bagus. Selain itu kandungan essential oil orange, lemon, cypress, eucalypthus, frankinsense sangat bagus untuk melegakan rongga pernafasan, mencairkan kahak dan melegakan selsema. Mandian ini juga boleh digunakan untuk turunkan suhu demam kerana mengandungi minyak dari lemon. Tak perlu kita bersusah payah sediakan perahan lemon lagi…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
Close