Kleenzy Pencuci Botol dan Puting Susu Terbaik

Kleenzy Pencuci Botol dan Puting Susu Terbaik

Bila ada anak minum susu botol, isu yang selalu mak mak kena hadap ialah puting susu berkerak. Terlambat cuci ja memang alamat lekat la kerak-kerak susu kat keliling puting tu. Sekali dah lekat tu bukan senang pulak tu nak cuci, macam-macam pencuci guna pun belum tentu boleh tanggal semua. Kalau biar lama-lama boleh jadi bahaya […]

Kalmy losyen atasi masalah bayi kulit kering

Zaman sekarang ini banyak produk bayi seperti losyen terjual di pasaran. Tetapi tak semua produk yang dikeluarkan bagus untuk bayi. Ada sesetengah produk yang mengandungi bahan kimia seperti mineral oil, paraben dan Colorants. Tapi jangan risau, Tasneem natural telah mengeluarkan losyen yang 100 peratus diperbuat daripada bahan semula jadi. Kalmy losyen telah dirumus dari minyak […]

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Menanti saat kelahiran cahaya mata adalah saat indah bagi mana-mana pasangan, terutamanya menyambut anak sulung. Segala aspek si kecil akan cuba disediakan sebaiknya. Perasaan teruja membuat persiapan semakin bertambah bila melewati kedai-kedai barangan bayi tak kira lah samaada di pasaraya mahupun di online sendiri. Pasti semua ibubapa mahu membuat pilihan terbaik untuk cahaya mata masing-masing. […]

Kedai Bayi dan Farmasi Menjual Balm Tasneem Naturel di Kedah

Kedai-bayi-dan-farmasi-jual-balm-Tasneem-di-Kedah

Produk Tasneem Naturel semakin mendapat tempat di hati ibu bapa hari ini. Ramai yang semakin sedar mengenai penggunaan essential oil yang lebih selamat untuk bayi terutamanya yang baru lahir. Produk dari bahan semulajadi ini mendapat kepercayaan ramai kerana keberkesanannya yang pantas atasi masalah anak kecil seperti batuk, selsema, kembung , sawan tangis dan susah tidur. […]

Doa Hilangkan Pening dan Sakit Kepala dari Al Quran

Doa Hilangkan Pening dan Sakit Kepala dari Al Quran

Hari ni dalam perjalanan hantar anak ke sekolah saya pasang video Tadabbur Al Waqiah dari Ustaz Dusuki. Dah seminggu dengar video ni tak habis lagi, tak jemu la dengar butir bicara ustaz yang sangat menyentuh hati. Tapi sampai satu ayat ni sentap la juga dengar bicara Ustaz Dusuki walaupun ditutur dengan lemah lembut. Masa tadabbur […]

Agen Tasneem Naturel Dungun, Terengganu

Agen Tasneem Naturel Dungun, Terengganu

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai, Wan Norfatimah Aini Binti W Malek. Nama panggilan banyakkkk, dulu yang panggil Kak Long, Along, Fatimah, Aini, Wan dan Wafa. Bila masuk keluarga mertua pula dapat panggilan Kak Cik. Sejak menjadi emak kepada seorang hero, mula biasakan diri sebagai Ibu di media sosial.  Ibu dilahirkan pada tahun 1992 dan  ibu […]

5 Jenis Ubat Selsema yang Selamat untuk Bayi dan Kanak-kanak

Ubat-Selsema-yang-Selamat-untuk-Bayi-dan-Kanak-kanak

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah memberikan garis panduan bahawa kanak-kanak di bawah usia 2 tahun tidak boleh diberikan ubat batuk dan selsema berbentuk cecair. Pengambilan ubat batuk dan selsema boleh membawa pelbagai kesan sampingan lain seperti sindrom apnae (bayi berhenti berafas) dan bayi kurang menyusu yang boleh membawa masalah dihidrasi. Kerana itu penggunaan rawatan luar […]

Sleepy Pillow Mist, Spray Tidur yang berkesan untuk atasi masalah susah tidur malam

http://sakinahamid.com/product/sleep-pillow-mist-tasneem-naturel/

Susah tidur malam boleh berlaku pada pelbagai peringkat umur. Anak kecil biasanya susah tidur malam pada peringkat susun pola tidur. Orang dewasa susah tidur malam atas faktor hormon, tekanan dan gaya hidup. Walau apa pun punca susah tidur malam tersebut, kita perlu cakna untuk mengubah keadaan tersebut. Kerana malam memang sudah dijadikan untuk berehat, jadi […]

Minyak Terbaik Hilangkan Kembung Perut

Trub balm tasneem naturel

Setiap keluarga pasti ada minyak kegunaan bersama yang jadi kesukaan turun temurun. Kalau kat Kedah minyak Gamat memang glemer. Masa dok Perak rumah sentiasa ada minyak angin Afiat. Masa anak kecil orang cakap minyak TYT bagus. Dan ada yang cakap minyak Yu Yee sangat berkesan. Pada saya, keyakinan jenis minyak ni bergantung pada pengalaman keluarga. […]

Hand Sanitizer tanpa Alkohol lebih Selamat untuk Bayi

Hand SanitizertanpaAlkohollebihSelamatuntukBayi

Asalnya dulu hand sanitizer atau cecair pembersih tangan ni doktor ja yang selalu guna kan. Sebelum pegang baby kita doktor basuh tangan dengan sabun, lap dengan tisu kemudian pakai hand sanitizer. Lepas pegang baby pun macam tu jugak. Memang hand sanitizer ni ada kat mana-mana ja dalam hospital ni. Tapi sejak banyak wabak jangkitan udara […]

Bayi Tak Berak Berhari-hari, Perlukah Ibu Risau?

bayi tak berak 3 hari

Saya baru berbual dengan seorang ibu muda yang ada bayi usia 50 hari. Dia berkongsi kerisauan anaknya jarang buang air besar. Alhamdulillah saya ada sedikit pengalaman yang sama semasa anakanda Fateh masih bayi, jadi saya kongsikan dengan beliau. Anakanda Fateh minum susu ibu sepenuhnya. Tapi pelik juga bila dia tak berak berhari-hari. Bukan ke orang […]

Baby SPA Set Tasneem Naturel antara Barang Keperluan Bayi Baru Lahir

baby spa set tasneem

Setiap ibubapa pasti teruja dengan kehadiran orang baru. Seboleh mungkin kita mahu sediakan barang keperuan bayi baru lahir sebaik mungkin. Dengan harapan kelak semua urusan berkaitan si manja akan berjalan lancar. Antara barang keperluan yang perlu disediakan ada pakaian bayi, lampin pakai buang, selimut, peralatan untuk membawa bayi serta barang jagaan bayi. Barang jagaan bayi […]