Krim ruam lampin terbaik adalah yang lembut pada kulit bayi. Biasanya ibubapa menggunakan lotion untuk baby bila alami ruam lampin.

Tetapi ada da sesetengah produk yang mengandungi bahan kimia berbahaya seperti mineral oil, paraben dan Colorants. Bahan ini bersifat kasar kepada kulit bayi yang masih muda, sekaligus boleh menyebabkan masalah ruam bertambah kritikal.

Kami kongsikan pilihan krim ruam lampin terbaik yang bersifat lembut kepada kulit bayi anda

1. Bebimora Baby Lotion

Losyen dengan formulasi tidak berminyak ini menyerap pantas ke dalam kulit untuk mengekalkan kelembapan berpanjangan dan perlindungan kulit kering. Ini penting supaya losyen tidak berkumpul dipermukaan kulit, menyumbat pori sekaligus menyebabkan ruam bertambah kritikal.

Losyen ini juga mengandungi ekstrak Chamomile, Minyak Kelapa Dara dan Shea Butter melembut dan melembabkan kulit si manja secara semulajadi. Ini dapat mengelakkan keradangan, rasa tak selesa dan kegatalan dari kulit kering.

Water, Glycerine, Glycerine Stearate, Triethoxycapry lylsilane, Cynanchum Atratum Extract, Cyclopentasiloxane, Chamomile, Virgin Coconut Oil, Sunflower Oil, Shea Butter, Vitamin B5, Vitamin E

2. Kalmy lotion Tasneem Naturel

krim ruam lampin terbaik
Kandungan : shea butter sebagai asas dan essential oil roman chamomile, marjoram, tangerine, sweet orange, geranium dan bergamot.

Kalmy adalah losyen bayi yang dirumuskan dari bahan semulajadi dengan kebaikan essential oil. Semua essential ini bagus untuk kesihatan kulit dan memberikan efek tenang.

Sebab itu krim ruam lampin terbaik ini selain untuk atasi masalah ruam, ia juga dapat membantu ibu-ibu menenangkan anak yang selalu meragam dan tantrum.

krim ruam lampin terbaik

Biasa baby kalau bersiap lama dia meragam, tapi pakaikan losyen ni baby relax ja dan terus mata nak layu

Anak kerap berak jadi punggung cepat melecet, guna losyen memang cepat elok. Alhamdulillah.
-Hamimah-

Dapatkan Kalmy losyen terbaik untuk anak di SHOPEE.

Selain penggunaan losyen yang sesuai, anda juga boleh gunakan lampin pakai buang bebas klorin yang lebih lembut untuk kulit simanja anda.

Lampin jenama Bebimora ini bukan sahaja selamat tanpa bahan kimia berbahaya malah sangat lembut, tahan bocor dan harga mampu milik. Dapatkan pampers Bebimora di SHOPEE.