Minyak Telon Baby Terbaik keluaran muslim sangat dinantikan kehadirannya oleh ramai ibubapa. Sekian lama ibu-ibu hanya melumur apa sahaja minyak yang dikatakan bagus untuk bayi baru lahir turun temurun walaupun jelas ia bukan keluaran Muslim.

Sedih sekali anak kecil yang suci itu kita lumur dengan minyak yang tak pasti kesahihan sumbernya, hanya kerana mendengar cakap orang lain.

Wahai ibu muda sekalian, hari ini susah terlalu banyak minyak telon bayi keluaran syarikat Muslim yang jauh lebih bagus, jauh lebih selamat dan yang paling penting dijamin kesuciannya in syaa Allah.

Kolik antara Punca Anak Menangis Waktu Malam

Salah satu Minyak Telon Baby Terbaik ialah Stommy Natural Oil dari Tasneem Naturel. Stommy adalah minyak yang diformulasi dari minyak-minyak premium dan minyak pati tumbuhan (essential oil) yang telah terbukti dapat memberikan keselesaan pada bayi, membantu mengelakkan kembung dan mendapatkan tidur yang nyenyak.

Stommy mengandungi Sweet Almond Oil yang bagus untuk lindungi kulit dr sinaran uv berbahaya dan sebagai agen pelembap kulit. Olive Oil pula minyak premium yang bagus utk kanak-kanak, melembutkan kulit serta menenangkan dan memperbaiki tidur.

Keunikan utama minyak telon baby terbaik ini ialah ia menggunakan essential oil (EO) dari gred teraputik iaitu dapat memberi kelegaan untuk perbagai gelaja pada bayi.

  • EO Lemongrass dapat melegakan perut dan tenangkan bayi.
  • EO Ginger membantu lancarkan penghadaman dan boleh menjadi remedi untuk batuk.
  • EO Blue gum leaf dapat menenangkan, melegakan batuk serta boleh berfungsi sebagai penghalau serangga (insect repellent)
  • EO Peppermint dapat membantu menghilangkan sebu dan ketidakselesaan perut
  • EO Kaffir lime peel dapat menenangkan, melancarkan penghadaman serta boleh menghalau serangga.

Kelebihan Stommy Natural Oil ialah ia tidak panas, minyak yang wangi dan tidak melekit. Ia didatangkan bersama botol ekslusif yang mempunyai sarung untuk faktor keselamatan.

Sebotol Stommy Natural Oil 150 ml dan tahan lebih sebulan mengikut kadar penggunaan.

Walaupun ia minyak telon untuk bayi, tapi ramai juga orang dewasa yang telah menggunakan stommy untuk legakan sakit kepala dan buang angin. Kira dan jadi macam penggunaan sesi rumah la kan.