Featured category

Travel

Welcome-Block-1
Popular category

Inspiration

About blog

About me

in Agen Tasneem Naturel

Agen Tasneem Naturel Sungai Petani, Kedah

Assamualaikum dan salam perkenalan semua. Saya Wardah bt Abdul Rahman, berusia 34 tahun dan bergelar seorang ibu kepada sepasang cahaya mata berusia 8 tahun (Muhammad Yusuf) dan 6 tahun (Maryam). Kampung saya di Jitra dan kini kami sekeluarga menetap di Sungai Petani, Kedah. Selain menjalankan perkhidmatan terapi bekam dan urutan untuk golongan wanita, saya juga terlibat berbisnes dengan Tasneem Naturel sejak 2 tahun yang lalu. Saya bermula dengan menjual selepas tertarik dengan perkongsian Master Leader, Puan Sakinah Hamid berkenaan manfaat bisnes bersama Tasneem Naturel dan kelebihan produk berasaskan ‘essential oil’. Tak kenal maka tak cinta kan?Jadi, selepas mendaftar sebagai ejen,…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Umum

Sistem Imun Rendah Salah Satu Punca Kematian Pesakit Covid 19

Semasa mula-mula Corona Virus menyerang Malaysia, ia kedengaran sangat mengerikan. Tapi bila ada laporan pesakit yang sembuh, saya pun tertanya juga macam mana boleh sembuh sedangkan penyakit ini tiada ubat. Bila saya terbaca catatan Dr ‘Afif Abdul Latiff mengenai isu ini, barulah saya faham bagaimana ada pesakit yang boleh sembuh namun ada yang menemui kematian. Saya terbitkan semula catatan dari laman facebook peribadi beliau di sini dengan keizinan. Majority pesakit COVID 19 yang meninggal dunia adalah akibat Acute Respiratory Distress Syndrome ( Sindrom akut pernafasan) Siapa yang berisiko untuk dapat sindrom pernafasan ini? Mereka yang mempunyai sistem imun yang rendah Mereka…

Continue reading
in Tasneem Naturel

Panduan Asas Cara kenali Essential Oil Asli dan Bagaimana untuk Gunakannya

Dulu-dulu bila jumpa minyak dalam botol kecik-kecik ni saya ingatkan minyak wangi. Lepas tu ada kawan-kawan amalkan untuk aromatheraphy barulah tau sikit. Tapi nak cuba rasa macam tak perlu ja.hihi. Sampailah sifu natural parenting saya sendiri, Puan Sheeda share pasal Apakah EO (essential oil), barulah tergerak hati nak belajar. Dan masya Allah saya sungguh kagum dengan keluasan ilmu Allah, bagaimana setiap ciptaannya jika dikaji dan digunakan dengan betul akan membawa banyak manfaat kepada kehidupan kita. Alkisah EO ni, ia adalah minyak yang terhasil dari bahan semulajadi sahaja. Kalau 1 botol EO peppermint tu, memang terhasil dari berkilo-kilo daun peppermint. Begitu juga…

Continue reading
in Umum

Stokis dan Agen Sah Tasneem Naturel Negeri Perak

Agen Tasneem Natural Sitiawan, Perak Aqilah Abbas FB : Nurul Aqilah Mohd Abas Ig : balmtasneem_sitiawan Google : Balm Tasneem Sitiawan 012-5990907 Agen Tasneem Natural Simpang Pulai, Perak Farah FB : Farah Halim Ig : tasneem_naturel_ipoh Google : Tasneem naturel Simpang pulai, Perak 019-6036602 Agen Tasneem Natural Bandar Sri Botani, Ipoh Mia Sowi FB : Anak Sihat dan Manja Ig : Mia Sowi Google : Stokis Tasneem Naturel Ipoh 017-9845321

Continue reading
in Aktiviti Anak, Ilmu Keibubapaan

5 Senaman untuk Mudahkan Ajar Anak Menulis

Menulis adalah kemahiran penting bila anak memasuki alam persekolahan. Namun tak semua anak dapat menulis dengan baik walaupun sudah ke sekolah rendah. Kemampuan menulis sangat berkait rapat dengan perkembangan otot tangan, kerana anak perlu menggunakan kemahiran motor halus dan kasar semasa menulis. Kebanyakan kanak-kanak hari ini kurang aktif menggunakan jari ketika bermain kerana banyak bermain menggunakan gajet. Kerana itu ibubapa perlu kerap membuat aktiviti ataupun senaman yang merangsang perkembangan motor anak-anak sekaligus memudahkan untuk ajar anak menulis kelak. Saya kongsikan beberapa aktiviti mudah dah sesuai dijalankan di rumah semasa bercuti. Main botol air jenis semburan atau picit Anak kecil memang…

Continue reading
Related posts
in Aktiviti Anak
Taman Metropolitan Relau, Tempat Rekreasi Menarik untuk Kanak-kanak di Penang
24 February 2020
in Ilmu Keibubapaan
5 Tips Mudah Latih Anak Belajar Puasa
6 May 2019
in Aktiviti Anak
Anak Suka Kira Duit Raya
25 June 2018
in Agen Tasneem Naturel

Stokis dan Agen Sah Tasneem Naturel Negeri Selangor

Agen Tasneem Naturel Meru Klang, Selangor Intan Syafinaz FB : Tasneem Naturel Klang Mamaqhaleef Ig : tasneemnaturelmerukapar Google : Balm Tasneem Naturel Meru Klang Selangor 0122493268 Agen Tasneem Naturel Batu Caves, Gombak dan Selayang, Selangor Anita Othman FB: Anita Othman Ig : anitapediadotcom Google : Tasneem Naturel Batu Caves byanitaothman 0139951601 Agen Tasneem Naturel Batu Caves, Sri Gombak, Selangor Syairah Anis FB : Tasneem Naturel Gombak Ig : Tasneem Naturel.BatuCaves.UTMJB Google : Tasneem Naturel gombak 0185220733 Agen Tasneem Naturel Dengkil, Selangor Maiza Ismail FB : Maiza Ismail Ig : MaizaIsmail_tasneemnaturel Google : Agent Tasneem Naturel Dengkil 0176066251

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi Dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel Di Pulau Pinang
28 June 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel

Pakej Newborn Tasneem Naturel, Persediaan Penting Sambut New Baby

Kelahiran new baby memang sesuatu yang ditunggu-tunggu, namun dalam masa yang sama hati tetap gusar memikirkan reaksi si kecil kelak. Adakah jenis mudah diurus, ataupun asyik menangis sehingga kita tenggelam punca. Ini antara kerisauan menyambut new baby tak kira lah anak sulung mahupun dah masuk dua tiga orang. Kebimbingan ini memang berasas. Kerana kelahiran setiap manusia adalah unik, ia tak mungkin sama 100% dengan adik beradik lain walaupun kembar. Begitulah indahnya ciptaan Allah yang bernama manusia ini, yang mewarnai kehidupan kita dengan cara tersendiri. Saya sendiri semasa anak sulung kehidupan agak caca merba. Rasa macam-macam ilmu parenting dah baca, tapi…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel
Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur
13 February 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019
in Tasneem Naturel

Apakah Essential Oil dan Bagaimanakah Ia Berfungsi

Sekarang ni dimana-mana pun kita akan jumpa minyak pati tumbuhan atau lebih dikenali dengan essential oil (EO) digunakan secara meluas. Pelbagai produk dari aspek kesihatan, kebersihan malah kesimbangan mental dan emosi dirumuskan menggunakan manfaat dari essential oil. Jadi sebelum kita buat keputusan untuk memilih produk berasaskan essential oil, ada baiknya kita fahamkan dulu apa sebenarnya essential oil ni. Apakah essential oil? Essential oil (EO) adalah minyak pati semulajadi yang terdapat pada bahagian tumbuhan seperti batang, daun, buah, akar yang digunakan oleh tumbuhan tersebut untuk survivalnya seperti melindunginya dari jangkitan bakteria, pereputan dan sebagainya. Jadi asalnya minyak ini adalah untuk digunakan…

Continue reading
in BIJAK NIAGA

Tips Beli Rumah Untuk Yang Bekerja Sendiri

Alhamdulillah hari ini berpeluang belajar ilmu penting untuk orang bisnes yang nak beli rumah dari seorang perunding hartanah berpengalaman. Bagi orang bisnes, kelayakan membeli rumah di nilai dari profiling kewangan kita. Transaksi harian tidak penting jika profile kewangan kita tidak menepati kehendak bank. Ini adalah panduan asas membina profile kewangan yang dikongsi oleh agen hartanah, Puan Noraini Rahim. Berdaftar dengan SSM Perkara paling asas untuk layak membuat pinjaman ialah mendaftar syarikat dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Ini bagi menunukkan kita betul-betul menjalankan perniagaan yang sah di sisi undang-undang. Buka akaun atas nama syarikat Pastikan urusniaga menggunakan akaun semasa atas nama…

Continue reading
in Review

Panduan Lengkap Melancong ke Korea dalam Satu Buku

Dae-bak! Fuh, inilah kali pertama Sakinah ambil tahu pasal korea sampai boleh tahu sedalam-dalamnya. Sebelum ni apa beza korea utara dengan korea selatan pun tak pernah ambil tahu. Haha. Dah baca buku ni barulah faham kenapa K-POP tu sangat besar impaknya kepada dunia hiburan. Rupanya ia adalah agenda terancang kerajaan Korea untuk pulihkan ekonomi negara yang sangat kritikal ketika itu. Artis korea mempunyai kontrak yang panjang melebihi 7 tahun. Mereka akan diajar bukan setakat untuk kembangkan bakat seni tetapi pelbagai kemahiran lain untuk menyediakan mereka sebagai artis antarabangsa. Tapi bayaran diorang ni tak mahal pun sebenarnya. Memang berjaya lah kan….

Continue reading
in Aktiviti Anak

Taman Metropolitan Relau, Tempat Rekreasi Menarik untuk Kanak-kanak di Penang

Bila ada anak sedang membesar pasti akan tercari-cari tempat nak bawa anak bersiar-siar hujung minggu kan. Tambahan pula jika tinggal di rumah apartment, lagi lah rasa kesian kalau tak bawa anak keluar menghirup udara yang segar. Kalau di Penang, salah satu tempat kegemaran kami ialah Taman Metropolitan Relau ni. Kawasannya luas dan banyak aktiviti seisi keluarga yang boleh dibuat di sini. Suasana hijau dan udara yang segar ini sentiasa dirindui oleh penduduk di bandar macam kami ni. Taman ini terletak di dalam kawasan perumahan di Relau, Bayan Lepas. Boleh google lokasi taman ni di SINI. Untuk kanak-kanak ada kemudahan kolam…

Continue reading
Related posts
in Aktiviti Anak, Ilmu Keibubapaan
5 Senaman untuk Mudahkan Ajar Anak Menulis
18 March 2020
in Aktiviti Anak
Anak Suka Kira Duit Raya
25 June 2018
in Ilmu Keibubapaan
Tips bawa anak main di playground tanpa mengamuk
3 August 2017
in Tasneem Naturel

Set Tidur Lena Tasneem penyelesaian untuk Masalah Bayi Susah Tidur

Mendapat cahaya mata memang pengalaman yang indah untuk setiap pasangan, namun ia juga permulaan kepada cabaran untuk korbankan waktu tidur malam yang enak.hehe. Masih ingat lagi ketika menyambut kelahiran anak sulung kami, hampir setiap malam terpaksa bergilir berjaga malam kerana dia tak nak tidur. Kalau tidur pun hanya tidur-tidur ayam, siap nak lena atas tapak tangan suami pulak tu. Memang anak bertuah kan.haha. Sebab tu la bila anak dah besar dan saya jumpa Set Tidur Lena by Tasneem ni rasa bahagianya lah kalau dari dulu jumpa benda malam ni kan. Takda la mak mati kutu apa nak buat dengan anak…

Continue reading
Related posts
in Tasneem Naturel
Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
14 April 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Pakej Newborn Tasneem Naturel, Persediaan Penting Sambut New Baby
13 March 2020
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel
Doktor Ini Kongsi 5 Cara Selamat Hilangkan Sembelit pada Bayi & Kanak-kanak
20 November 2019