Apakah Psoriasis dan Adakah ia Berjangkit?

Apakah-Psoriasis-dan-Adakah-ia-Berjangkit-1

Sejak Tasneem Naturel perkenalkan rawatan semulajadi untuk masalah kulit, pelbagai masalah kulit dirujuk kepada kami. Pastinya pengidap masalah kulit sentiasa mencari yang terbaik untuk mengatasi masalah yang mereka sedang hadapi. Salah satu masalah kulit yang saya pun baru tahu mengenainya ialah Psoriasis. Bila tengok gambar barulah saya tahu ia adalah sejenis masalah kulit yang biasa […]

Tips Urus Masa di Dapur bagi Wanita Bekerja dari Rumah

Tips Urus Masa di Dapur bagi Wanita Bekerja dari Rumah

Hari ni anak balik awal sempena musim peperiksaan. Rasa macam kejappp sangat masa diorang kat sekolah. Mak banyak lagi urusan bisnes belum setel ni.haha. Mujur la gulai ayam semalam banyak lebih. Jadilah menu hari ni gulai ayam perangat, ayam goreng panas2 lawan dengan sambal bilis Cik Nor. Fuhh..tak sedar licin sepinggan. Menu makan dengan anak2 […]

2 Tips Penting Mulakan Bisnes dari Rumah dengan Modal yang Kecil

2-Tips-Penting-Mulakan-Bisnes-dari-Rumah-dengan-Modal-yang-Kecil-4

Senyum sorang2 bila terjumpa gambar zaman mula2 bisnes dulu. Rasa kelakar pun ada, tapi kalau takda yang dulu takda jugalah yang sekarang kan. Gambar2 ni antara bukti2 kejahilan satu ketika dulu. Buat bisnes ikut sedap apa yang kita fikir. Pantang nampak benda macam boleh jual ja terus nak up iklan.  Orang baru acah2 tanya ko […]

20 Tips Penting Mengerjakan Umrah bersama Anak Kecil

Ini adalah catatan pengalaman umrah bersama anak kecil yang dikongsi oleh Puan Nur Dalila di laman Facebook beliau. Kami di sakinahamid.com terbitkan di sini dengan izin beliau untuk bacaan umum. 1. Pilihan Travel Agent Pertama sekali masa kami decide untuk tunaikan umrah, kami survey Travel Agent (TA) melalui website, FB, tengok review dari orang dll. […]

Tips Penting untuk Wanita Berjaya dalam Bisnes Online

Tips Penting untuk Wanita Berjaya dalam Bisnes Online

Bisnes online ni ada orang cakap senang, tak payah modal besar. Duduk rumah pun boleh buat duit. Itu betul. Tapi hakikatnya nak bangunkan bisnes online tetap ada cabarannya yang tersendiri. Tak semudah cakap-cakap orang la. Tips penting untuk berjaya dalam mempunyai push factor yang kuat dalam diri kita untuk betul-betul buat bisnes tu sampai jadi. […]

Pengalaman Ziarah Madinah sebelum Tunaikan Haji, dan Pesanan Penting di Raudhah

Madinah Al Munawarah, bandar penuh ketenangan. Masa isi borang jawapan terima tawaran haji, Saya tak berbincang pun dengan suami. Sebab masa tu dia memang tak berapa sepenuh hati untuk pergi haji tahun ni. Masa tu keadaan ibu mertua saya sudah semakin uzur. Suami semakin letih dengan tugas di pejabat yang berlambak di awal tahun, urus […]

Mandian bayi terbaik CF bath & Calm Bath

Dua jenis mandian ini bukan semata-mata mandian untuk bersihkan badan, tapi ia juga mempunyai efek dari essential oil yang digunakan dalam mandian ini. CF bath mandian untuk redakan demam bayi CF bath dirumus dari ekstrak sireh dan tea tree oil sebagai antiseptik. Mandian ini juga mempunyai ekstrak strawberry yang merupakan agen pembersih kulit yang sangat […]

Resty Oil, Minyak Baby Terbaik Tasneem Naturel

Minyak baby penting untuk mengekalkan kelembapan kulit bayi. Kulit kering boleh mendatangkan rasa tidak selesa terutamanya bayi dengan kulit sensitif. Namun penggunaan minyak bayi dengan kandungan minyak mineral (mineral oil) sebenarnya hanya mengundang masalah yang lebih besar pada bayi kelak. Ia mengandungi bahan berbahaya untuk tubuh dan boleh menyebabkan pori kulit tersumbat. Kerana itu Resty […]

Kleenzy Pencuci Botol dan Puting Susu Terbaik

Kleenzy Pencuci Botol dan Puting Susu Terbaik

Bila ada anak minum susu botol, isu yang selalu mak mak kena hadap ialah puting susu berkerak. Terlambat cuci ja memang alamat lekat la kerak-kerak susu kat keliling puting tu. Sekali dah lekat tu bukan senang pulak tu nak cuci, macam-macam pencuci guna pun belum tentu boleh tanggal semua. Kalau biar lama-lama boleh jadi bahaya […]

Kalmy losyen atasi masalah bayi kulit kering

Zaman sekarang ini banyak produk bayi seperti losyen terjual di pasaran. Tetapi tak semua produk yang dikeluarkan bagus untuk bayi. Ada sesetengah produk yang mengandungi bahan kimia seperti mineral oil, paraben dan Colorants. Tapi jangan risau, Tasneem natural telah mengeluarkan losyen yang 100 peratus diperbuat daripada bahan semula jadi. Kalmy losyen telah dirumus dari minyak […]

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Menanti saat kelahiran cahaya mata adalah saat indah bagi mana-mana pasangan, terutamanya menyambut anak sulung. Segala aspek si kecil akan cuba disediakan sebaiknya. Perasaan teruja membuat persiapan semakin bertambah bila melewati kedai-kedai barangan bayi tak kira lah samaada di pasaraya mahupun di online sendiri. Pasti semua ibubapa mahu membuat pilihan terbaik untuk cahaya mata masing-masing. […]