Tag

agen tasneem penang

in Tasneem Naturel

Apakah Psoriasis dan Adakah ia Berjangkit?

Sejak Tasneem Naturel perkenalkan rawatan semulajadi untuk masalah kulit, pelbagai masalah kulit dirujuk kepada kami. Pastinya pengidap masalah kulit sentiasa mencari yang terbaik untuk mengatasi masalah yang mereka sedang hadapi. Salah satu masalah kulit yang saya pun baru tahu mengenainya ialah Psoriasis. Bila tengok gambar barulah saya tahu ia adalah sejenis masalah kulit yang biasa kita jumpa, cuma tak tahu apa namanya. Psoriasis ialah sejenis penyakit auto imun kronik yang menjejaskan kulit dan berbentuk tompokan merah menebal serta diliputi oleh sel kulit mati berwarna putih keperangan. Tompokan ini sering terbentuk pada kulit kepala, lutut, siku dan bahagian bawah belakang badan…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Penyakit Kulit Yang Selalu Dialami Bayi
16 April 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in BIJAK NIAGA

Tips Urus Masa di Dapur bagi Wanita Bekerja dari Rumah

Hari ni anak balik awal sempena musim peperiksaan. Rasa macam kejappp sangat masa diorang kat sekolah. Mak banyak lagi urusan bisnes belum setel ni.haha. Mujur la gulai ayam semalam banyak lebih. Jadilah menu hari ni gulai ayam perangat, ayam goreng panas2 lawan dengan sambal bilis Cik Nor. Fuhh..tak sedar licin sepinggan. Menu makan dengan anak2 lepas diorang balik sekolah biasa simple2 ja. Nanti petang baru masak semula untuk bos pulak. Teringat sembang2 kat grup wasap agen Tasneem Naturel pasal pengurusan masa. Untuk jimatkan masa kat dapur, macam2 strategi yang WAHM (working at home mom) ni buat. Masak sekali sahaja dalam…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in BIJAK NIAGA

4 Sebab Penting Perlu ada Impian Hidup, Sebab Yang Akhir tu akan Buat Anda Gembira Setiap Masa

Saya sedang baca sebuah buku terkenal yang ditulis oleh John C. Maxwell ; 3 Things Succesful People do. Beliau ada penulis best seller New York Times. Buku beliau antara yang sering disebut sebagai bacaan wajib buku-buku motivasi kejayaan. Dalam satu bab buku ini cerita macam mana powernya hidup kita bila ada impian. Ada 3 benda penting yang akan berubah bila kita ada impian. Menjadi petunjuk hala tuju hidup Kita tak pernah orang yang sangat berjaya berkongsi mereka tak tahu apa yang nak dicapai dalam hidup. Tak pernah. Yang ada adalah mereka yang sangat jelas apa yang nak dicapai dalam hidup…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in BIJAK NIAGA

2 Tips Penting Mulakan Bisnes dari Rumah dengan Modal yang Kecil

Senyum sorang2 bila terjumpa gambar zaman mula2 bisnes dulu. Rasa kelakar pun ada, tapi kalau takda yang dulu takda jugalah yang sekarang kan. Gambar2 ni antara bukti2 kejahilan satu ketika dulu. Buat bisnes ikut sedap apa yang kita fikir. Pantang nampak benda macam boleh jual ja terus nak up iklan.  Orang baru acah2 tanya ko dah kelam kabut setup macam konfem berduyun-duyun orang nak beli. Kajap ja orang dah habis excited dengan iklan ko maka senyap sepi lah idea bisnes dari langit tu. Inilah perangai orang baru nak mula meniaga. Saya cakap dari pengalaman sendiri dan pengalaman bimbing ratusan agen….

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Pengalaman hidup

20 Tips Penting Mengerjakan Umrah bersama Anak Kecil

Ini adalah catatan pengalaman umrah bersama anak kecil yang dikongsi oleh Puan Nur Dalila di laman Facebook beliau. Kami di sakinahamid.com terbitkan di sini dengan izin beliau untuk bacaan umum. 1. Pilihan Travel Agent Pertama sekali masa kami decide untuk tunaikan umrah, kami survey Travel Agent (TA) melalui website, FB, tengok review dari orang dll. Bulan 3 2019, kami pergi Matta Fair di PWTC dan survey di setiap booth khas umrah sahaja. Masa tu hati dah terpaut dengan TA Azzuha. Sebab mereka sahaja yang sediakan lawatan ke Taif secara percuma. Yang paling penting pakej berbaloi & hotel dekat. Bila bawa…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Agen Tasneem Naturel

Tips Penting untuk Wanita Berjaya dalam Bisnes Online

Bisnes online ni ada orang cakap senang, tak payah modal besar. Duduk rumah pun boleh buat duit. Itu betul. Tapi hakikatnya nak bangunkan bisnes online tetap ada cabarannya yang tersendiri. Tak semudah cakap-cakap orang la. Tips penting untuk berjaya dalam mempunyai push factor yang kuat dalam diri kita untuk betul-betul buat bisnes tu sampai jadi. Tapi tak ramai orang yang ada push factor yang kuat dan betul-betul boleh menolak dia naik ke atas. Sebab tu kita perlukan orang lain untuk push kita naik walaupun hakikatnya memang ada orang tak suka di push. Ok ja boleh ja berjaya dengan cara sendiri….

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Pengalaman hidup

Pengalaman Ziarah Madinah sebelum Tunaikan Haji, dan Pesanan Penting di Raudhah

Madinah Al Munawarah, bandar penuh ketenangan. Masa isi borang jawapan terima tawaran haji, Saya tak berbincang pun dengan suami. Sebab masa tu dia memang tak berapa sepenuh hati untuk pergi haji tahun ni. Masa tu keadaan ibu mertua saya sudah semakin uzur. Suami semakin letih dengan tugas di pejabat yang berlambak di awal tahun, urus ibunya, anak bongsu yg banyak kerenah tiap2 pagi untuk ke sekolah. Memang letih. Jadi saya buat keputusan sendiri untuk pilih Madinah. Lagipun suami dah banyak kali pi haji, dah tak kisah sangat. Jadi bini yang kali pertama nak pi ni ja buat pilihan 🤗🤗. Kenapa pilih…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel

Mandian bayi terbaik CF bath & Calm Bath

Dua jenis mandian ini bukan semata-mata mandian untuk bersihkan badan, tapi ia juga mempunyai efek dari essential oil yang digunakan dalam mandian ini. CF bath mandian untuk redakan demam bayi CF bath dirumus dari ekstrak sireh dan tea tree oil sebagai antiseptik. Mandian ini juga mempunyai ekstrak strawberry yang merupakan agen pembersih kulit yang sangat bagus. Selain itu kandungan essential oil orange, lemon, cypress, eucalypthus, frankinsense sangat bagus untuk melegakan rongga pernafasan, mencairkan kahak dan melegakan selsema. Mandian ini juga boleh digunakan untuk turunkan suhu demam kerana mengandungi minyak dari lemon. Tak perlu kita bersusah payah sediakan perahan lemon lagi…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel

Resty Oil, Minyak Baby Terbaik Tasneem Naturel

Minyak baby penting untuk mengekalkan kelembapan kulit bayi. Kulit kering boleh mendatangkan rasa tidak selesa terutamanya bayi dengan kulit sensitif. Namun penggunaan minyak bayi dengan kandungan minyak mineral (mineral oil) sebenarnya hanya mengundang masalah yang lebih besar pada bayi kelak. Ia mengandungi bahan berbahaya untuk tubuh dan boleh menyebabkan pori kulit tersumbat. Kerana itu Resty oil dari Tasneem Naturel hanya mengandungi minyak dari bahan semulajadi. Resty oil mengandungi Jojoba oil, sweet almonds oil dan grapeseed oil. Semua minyak semulajadi ini sangat bagus untuk kulit dan selamat digunakan pada bayi tanpa was-was. Selain itu Resty oil juga mengandungi essential oil eucalyptus,…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Agen Tasneem Naturel, Tasneem Naturel

Kleenzy Pencuci Botol dan Puting Susu Terbaik

Bila ada anak minum susu botol, isu yang selalu mak mak kena hadap ialah puting susu berkerak. Terlambat cuci ja memang alamat lekat la kerak-kerak susu kat keliling puting tu. Sekali dah lekat tu bukan senang pulak tu nak cuci, macam-macam pencuci guna pun belum tentu boleh tanggal semua. Kalau biar lama-lama boleh jadi bahaya pulak kan. Bayi adalah insan fragile yang sangat mudah terdedah kepada pencemaran. Kerana itu semua barangan bayi terutamanya botol dan puting susu perlu dibersihkan sebaiknya. Sebab risaukan kesan sampingan pada bayi, ramai ibubapa yang pilih untuk kerap tukar puting susu. Ya lah kita sendiri pun…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel

Kalmy losyen atasi masalah bayi kulit kering

Zaman sekarang ini banyak produk bayi seperti losyen terjual di pasaran. Tetapi tak semua produk yang dikeluarkan bagus untuk bayi. Ada sesetengah produk yang mengandungi bahan kimia seperti mineral oil, paraben dan Colorants. Tapi jangan risau, Tasneem natural telah mengeluarkan losyen yang 100 peratus diperbuat daripada bahan semula jadi. Kalmy losyen telah dirumus dari minyak pati tumbuhan yang berkualiti. Lotion ini dapat membantu badan bayi mengeluarkan hormon tenang. Hormon ini akan memberi keselesaan kepada anak dengan mengurangkan tekanan dan keletihan. Sebab itu losyen kalmy ini dapat membantu ibu-ibu menenangkan anak yang selalu meragam dan tantrum. Anak yang tenang dapat memahami…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Agen Tasneem Naturel, Tasneem Naturel

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Menanti saat kelahiran cahaya mata adalah saat indah bagi mana-mana pasangan, terutamanya menyambut anak sulung. Segala aspek si kecil akan cuba disediakan sebaiknya. Perasaan teruja membuat persiapan semakin bertambah bila melewati kedai-kedai barangan bayi tak kira lah samaada di pasaraya mahupun di online sendiri. Pasti semua ibubapa mahu membuat pilihan terbaik untuk cahaya mata masing-masing. Seboleh mungkin kita mahu elakkan anak kecil yang masih fragile itu dari produk-produk yang boleh bawa mudarat pada kesihatan anak untuk jangka panjang. Memahami ibubapa hari ini yang semakin cakna mengenai produk jagaan bayi yang selamat tanpa bahan kimia berbahaya, Tasneem Naturel melancarkan 10 rangkaian…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Punca Masalah Kulit Pada Bayi dan Cara Pencegahannya
18 April 2021
in Umum
Penyakit Kulit Yang Selalu Dialami Bayi
16 April 2021
Close