5 Kaedah Cepat Membaca yang Terbukti Berkesan

Ibu ajar anak membaca

Waktu hujung tahun ni ramai ibubapa mula mencari bahan-bahan untuk bantu anak cepat membaca. Untuk anak yang menginjak usia tadika, ibubapa cuba untuk buat persediaan awal. Dan bagi yang nak melangkah ke darjah 1, lagi lah penting untuk ibubapa lengkapkan anak-anak dengan kemahiran membaca. Bukan kita nak beri tekanan pada anak, tapi nak usahakan supaya […]

Majalah Inspektor JAWI, Pilihan Belajar Jawi secara Interaktif

majalahinspektorjawi

Bulan Ramadan ni mencabar betul nak cari waktu yang sesuai menulis di blog. Sebelum ni idea mencurah-curah nak menulis lepas solat subuh. Tapi bila bulan Ramadan waktu ni lah paling mencabar nak celik mata. Kalau nak elak dari tertidur memang kena elakkan aktiviti pasif macam mengadap komputer ni. ^_^ Alhamdulilah pagi ni ada kesempatan sikit […]

Kelebihan Siri Buku Ibu Ajarku Jawi

Siri Buku Ibu Ajarku Jawi

Alhamdulillah semalam selesai penghantaran batch pertama untuk preorder Siri Buku Ibu Ajarku Jawi. Jika sebelum ini saya hanya uruskan jualan melalui dropship, tapi kali ini saya cuba untuk borong stok terus dari pembekal. Alhamdulillah, sambutan memberangsangkan. Ramai rupanya ibubapa yang tercari-cari buku bacaan jawi yang menarik seperti ini. Ramai juga ibubapa yang berkongsi pengalaman menggunakan […]

5 sebab Buku “3 kertas, 3 krayon dan 3 Pensel Warna” EKSLUSIF!

3kertas3krayon3penselwarna

Alhamdulillah hari ni di Pulau Pinang masih dalam mood bercuti, sempena Awal Muharram 1438 yang jatuh pada hari Ahad. Ramai juga yang ambil kesempatan cuti  hujung minggu yang panjang ni untuk pulang ke kampung dan bercuti ke tempat-tempat menarik. Kami anak beranak menghabiskan cuti di sekitar rumah saja, maklumlah Pulau Pinang kan pulau pelancongan. 😀 […]

Majalah AULAD terbaik!

Kawan-kawan mesti biasa nampak kan majalah ni kat pasaran. Alhamdulillah ia bahan bacaan yang ‘hot’ kat rumah saya. Seawal dari bukak sampul pos tu lagi anak-anak dah excited. Belek satu2 mukasurat sampai habis. Dah siap ‘check’ semua mukasurat, mula la seisi abah/ummi bacakan ruangan2 komik yang ada. Lepas tu si abang akan ambil pensel dan […]