Keindahan TAWAKAL.

Antara rukun dalam bisnes yang sangat saya suka ialah TAWAKKAL. Pemerhatian saya, semakin tinggi level bisnes seseorang, semakin mantop tahap TAWAKKAL mereka. Dalam bisnes apa yang kita usahakan tak semestinya berhasil, tapi INSYAA ALLAH akan ada rezeki dari jalan yang tak disangka-sangka. Kadang-kadang, saya bangun bagi dengan sejumlah bungkusan yang telah siap di bayar, tunggu […]

Ibu Menyusu Nak Berniaga Online!

Ini cerita saya masa mula-mula terjebak dalam bisnes online. Dalam keadaan masih makan gaji dan menyusu anak kedua, rasa macam hampir mustahil nak memulakan bisnes. Ilmu bisnes memang hampir takda. Facebook pun jarang2 online, tak minat. Tapi kalau Allah dah kehendaki ia berlaku, takda yang mustahil kan. Rasa macam ada kekuatan dan diilhamkan jalan-jalan yang […]