Tag

minyak bayi selamat

in Umum

TIPS IBU PERLU KUASAI BAGI MENENANGKAN BAYI

Saya menangis kerana lapar Jika bayi anda menangis , cuba berikan dia susu kerana besar kemungkinan dia sedang lapar.Dia tidak akan berhenti menangis dengan serta merta, tapi teruskan penyusuan jika dia mahu, dia akan mula bertenang apabila perutnya terisi. Bayi yang baru dilahirkan akan kerap lapar, jadi tempoh masa penyusuan lebih pendek tetapi kerap. Walaubagaimanapun, jika bayi anda sudah disusukan dan masih menangis, mungkin dia menyatakan keperluan seterusnya. Saya menangis kerana tidak selesa Memeriksa lampin bayi dan menukarkannya mungkin akan memenuhi keperluannya, jadi eloklah dicuba. Masih teringat semasa anak ke dua saya berada di NICU. Lampin pakai buangnya ditukarkan setiap…

Continue reading
Related posts
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel

Spray Tidur Sleepy Pillow Mist, adakah berbahaya seperti ubat tidur?

Sejak Tasneem Naturel lancarkan semburan aromaterapi untuk mudahkan tidur, kerap kami dihujani dengan soalan adakah produk ini selamat? Ramai yang merasa ragu2 untuk mencuba kerana bimbangkan kesan buruk yang mungkin timbul dari Sleepy Pillow Mist ni. Apatah lagi rata-rata yang mahu dapatkan spray ini adalah untuk anak kecil yang susah tidur, jadi mestilah lebih berhati-hati kan. Ok sebelum kita nak tau bahaya atau pun tak, kita perlu tahu apa kandungan yang ada dalam Sleepy Pillow Mist ni. Ok, inilah bahan utama yang ada dalam spray Sleepy Pillow Mist ni. Minyak pati (Essential oil) dari Tea Tree dan Lavender yang dilarutkan…

Continue reading
Related posts
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Agen Tasneem Naturel

Pilihan Mudah dan Selamat selain Rawatan Sonotron untuk Bayi Sebulan Batuk Berkahak

Pengalaman baby newborn batuk berkahak memang sangat meletihkan. Waktu berpantang entah kemana. Rasa macam tak berpantang. 2 bulan ulang alik dari klinik check jaundice. Baru ja bebas jaundice, tetiba anak kena serang batuk berkahak pulak. Siang ke hulu ke hilir bawak anak pergi klinik. Mana je tempat orang bagitahu untuk merawat batuk berkahak anak, saya bawakan. Kadang-kadang terpaksa tinggalkan anak pada nenek, sementara saya keluar pergi beli ubat.  Saya juga pernah bawa anak ke klinik rawatan sonotron dua kali. Memang cair kahak lepas rawatan tu, tapi tak sanggup tengok anak melalak setiap kali buat sonotron. Ya lah, sonotron ni kan…

Continue reading
Related posts
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Tasneem Naturel

Resty Oil, Minyak Baby Terbaik Tasneem Naturel

Minyak baby penting untuk mengekalkan kelembapan kulit bayi. Kulit kering boleh mendatangkan rasa tidak selesa terutamanya bayi dengan kulit sensitif. Namun penggunaan minyak bayi dengan kandungan minyak mineral (mineral oil) sebenarnya hanya mengundang masalah yang lebih besar pada bayi kelak. Ia mengandungi bahan berbahaya untuk tubuh dan boleh menyebabkan pori kulit tersumbat. Kerana itu Resty oil dari Tasneem Naturel hanya mengandungi minyak dari bahan semulajadi. Resty oil mengandungi Jojoba oil, sweet almonds oil dan grapeseed oil. Semua minyak semulajadi ini sangat bagus untuk kulit dan selamat digunakan pada bayi tanpa was-was. Selain itu Resty oil juga mengandungi essential oil eucalyptus,…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Tasneem Naturel

Kalmy losyen atasi masalah bayi kulit kering

Zaman sekarang ini banyak produk bayi seperti losyen terjual di pasaran. Tetapi tak semua produk yang dikeluarkan bagus untuk bayi. Ada sesetengah produk yang mengandungi bahan kimia seperti mineral oil, paraben dan Colorants. Tapi jangan risau, Tasneem natural telah mengeluarkan losyen yang 100 peratus diperbuat daripada bahan semula jadi. Kalmy losyen telah dirumus dari minyak pati tumbuhan yang berkualiti. Lotion ini dapat membantu badan bayi mengeluarkan hormon tenang. Hormon ini akan memberi keselesaan kepada anak dengan mengurangkan tekanan dan keletihan. Sebab itu losyen kalmy ini dapat membantu ibu-ibu menenangkan anak yang selalu meragam dan tantrum. Anak yang tenang dapat memahami…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Agen Tasneem Naturel, Tasneem Naturel

Tasneem Naturel Lancarkan New Baby Range, Produk Bayi Terbaik di Malaysia

Menanti saat kelahiran cahaya mata adalah saat indah bagi mana-mana pasangan, terutamanya menyambut anak sulung. Segala aspek si kecil akan cuba disediakan sebaiknya. Perasaan teruja membuat persiapan semakin bertambah bila melewati kedai-kedai barangan bayi tak kira lah samaada di pasaraya mahupun di online sendiri. Pasti semua ibubapa mahu membuat pilihan terbaik untuk cahaya mata masing-masing. Seboleh mungkin kita mahu elakkan anak kecil yang masih fragile itu dari produk-produk yang boleh bawa mudarat pada kesihatan anak untuk jangka panjang. Memahami ibubapa hari ini yang semakin cakna mengenai produk jagaan bayi yang selamat tanpa bahan kimia berbahaya, Tasneem Naturel melancarkan 10 rangkaian…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Punca Masalah Kulit Pada Bayi dan Cara Pencegahannya
18 April 2021
in Umum
Penyakit Kulit Yang Selalu Dialami Bayi
16 April 2021
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel

Baby SPA Set Tasneem Naturel antara Barang Keperluan Bayi Baru Lahir

Setiap ibubapa pasti teruja dengan kehadiran orang baru. Seboleh mungkin kita mahu sediakan barang keperuan bayi baru lahir sebaik mungkin. Dengan harapan kelak semua urusan berkaitan si manja akan berjalan lancar. Antara barang keperluan yang perlu disediakan ada pakaian bayi, lampin pakai buang, selimut, peralatan untuk membawa bayi serta barang jagaan bayi. Barang jagaan bayi adalah antara keperluan yang kerap digunakan untuk bayi setiap hari. Terdapat pelbagai produk penjagaan bayi yang ada di pasaran. Namun sebagai ibubapa kita perlulah memilih produk yang paling selamat untuk kulit bayi yang masih terlalu fragile untuk didedahkan dengan bahan kimia berbahaya. Atas kesedaran itu…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Umum
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Kelantan
14 February 2021
in Agen Tasneem Naturel
Kedai Bayi dan Farmasi Jual Produk Tasneem Naturel di Pahang.
8 October 2020
in Tasneem Naturel

Rahsia ibu ini berjaya hilangkan ruam ni muka bayi sepenuhnya!

Semua ibubapa nak bayi sentiasa sentiasa selesa kan. Bila nampak kulit anak merah sikit pun kita dah mula rasa risau, apatah lagi kalau sampai tahap berair. Memang tak senang duduk jadinya. Itulah pengalaman yang Puan Eija ni lalui. Hati ibu mana yang tak sedih bila tengok pipi anak tu penuh ruam, sentiasa merah-merah dan berbiji-biji. Siap ada yang dah mula berair bila anak tonyoh. Sana sini bawa anak jumpa doktor. Orang sekeliling pandang semacam ja nampak macam anak ada penyakit kulit. Kat mana dengar orang cakap ada ubat bagus, semua Puan Eija sanggup beli. Walaupun duit takda, tapi ikhtiarkan juga…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Ini Rahsia leader Bisnes Saya dapat kekal lama Berbisnes
3 August 2021
in Ilmu Keibubapaan
Tips Melegakan Masalah Penyakit Kulit
18 April 2021
in Umum
Punca Masalah Kulit Pada Bayi dan Cara Pencegahannya
18 April 2021
in Ilmu Keibubapaan, Tasneem Naturel

Cecair enema, ubat sembelit paling cepat berkesan

Bila anak dah sembelit mesti kita akan cari cara paling cepat untuk atasi masalah tu kan. Ibubapa mana yang sanggup nak tengok anak dok meraung sembelit. Apa ja yang dapat selesaikan masalah tu segera mesti kita akan buat. Pilihan paling cepat dan murah ialah menggunakan cecair enema. Kat rumah saya panggil sabun pam bontot. Haha. Cecair enema ni dalam bentuk tiub, boleh didapati di farmasi sekitar rm2 untuk 1 tiub. Saya cari cara guna jumpa poster ni, jadi saya kongsi kat sini ya untuk ibubapa yang kali pertama nak guna cecair enema ni. Langkah 1 : Basuh tangan langkah 2 :…

Continue reading
Related posts
in Agen Tasneem Naturel
Agen dan Stokis Balm Tasneem Naturel
6 October 2020
in Umum
TIPS IBU PERLU KUASAI BAGI MENENANGKAN BAYI
17 April 2020
in Tasneem Naturel
Balm Sleeptime Tasneem Bantu Anak Susah Tidur
14 April 2020
Close