Vitamin tambah selera makan budak memang sangat membantu ibubapa yang mempunyai anak kecil. Anak kurang selera makan akan mengundang pelbagai isu lain seperti

1. Kurang zat dan kecil berbanding rakan seusia

Kurang makan akan menyebabkan anak kurang zat yang diperlukan oleh badan. Secara tak langsung pertumbuhan juga akan lebih lambat dan anak nampak lebih kecil berbanding rakan seusia.

2. Mudah dijangkiti penyakit

Anak yang kurang selera makan biasanya akan menolak kebanyakan buah dan sayuran. Ini menyebabkan badan kekurangan vitamin dan menyebabkan badan lemah pertahanan terhadap jangkitan. Anak mudah terkena jangkitan batuk dan selsema dari sekolah.

Image by Freepik

3. Kerap meragam kerana lapar

Makanan adalah pembekal tenaga semulajadi badan. Bila kurang makan anak yang lapar akan kerap mengamuk untuk menunjukkan rasa tidak selesa yang dialaminya.

4. Cenderung makan makanan segera

Kebanyakan budak yang kurang selera makan akan mudah terjebak makan makanan segera seperti kentang goreng, naget dan sosej. Makanan begini lebih mudah diterima kerana mengandungi bahan penambah perisa dan garam yang tinggi.

Amalan mengambil makanan segera berpanjangan akan memudaratkan kesihatan untuk jangka panjang. Mereka juga akan menolak makanan semulajadi kerana lidah sudah terbiasa dengan makanan berproses.

5. Minum susu formula berlebihan

Bila perut lapar, anak akan sangat bergantung kepada pengambilan susu formula berlebihan. Susu formula tidak dapat membekalkan khasiat yang menyeluruh seperti makanan sebenar. Selain itu anak juga cenderung untuk mengalami sembelit kerana jarang buang air besar.

Image by Freepik

Ada banyak lagi isu lain bila anak tidak mengamalkan pemakanan yang sihat. Jadi sebagai ibubapa kita perlu berusaha untuk menggalakkan anak mengamalkan pemakanan seimbang.

Salah satu cara menggalakkan anak makan adalah dengan memberikan bekalkan vitamin untuk anak seperti

Jus Rizzqy, vitamin tambah selera makan budak yang sedap

Jus Rizzqy Vitamin Tambah Selera Makan Budak

Jus Rizzqy ini dirumus dari buah-buahan premium yang dapat melancarkan penghadaman anak, sekaligus menimbulkan keinginan untuk makan.

Jus Rizzqy Vitamin Tambah Selera Makan Budak

Banyak maklum balas yang diterima selera makan anak bertambah baik selepas amalkan jus ini. Jus ini mengandungi madu tualang, kurma, aprikot ,delima, buah tin, cendawan susu harimau serta Omega 3&5.

Maklum balas ibubapa selepas anak ambil Vitamin Tambah Selera Makan Budak

Vitamin Tambah Selera Makan Budak

Anak dah tak memilih makan

Puan Aina

Sebelum ni anak makan lauk ja, sekarang nasi pun bertambah

Vitamin Tambah Selera Makan Budak

Anak yang susah makan vitamin lain pun suka minum jus RIZZQY ni

Selain berkhasiat membantu anak lebih selera makan jus Rizzqy juga dapat membantu mengatasi masalah sembelit. Jus ini juga sesuai diamalkan untuk masalah anak susah makan ubat bila demam dan membantu kurangkan batuk dan selsema.

Dapatkan Jus Rizzqy anda dari kami di SHOPEE atau wasap ke 01159554498 untuk maklumat lanjut.