KU MENGHITUNG BINTANG..

0
65
views

Macam lirik lagu pulak ya. Aktiviti petang ni penuh warna warni lagi ceria, mood hapdet blog pun cherioos gitew..ahaks.

Aktiviti ni simple ja, boleh ja gun apa-apa bahan yang sesuai. Kebetulan saya ada bintang-bintang di langit ni, guna ja la. Ni langkah-langkah aktivitinya.

1) lekat doublesided selotep pada kadbod dengan saiz berbeza
2) Lawan lekat2 objek kecik pada selotep tu. Sebanyak mana yang muat lah.
3) Siap lekat boleh mulakan aktiviti mengira, dan tulis nombor tu.
4) Siap tulis boleh nyanyi lagu ‘ satu dua tiga’, ‘one two three’, dll yang sesuai.

Saya suka nyanyi lagu ni.

Satu satu saya sayang Allah
Dua dua, sayang Rasulullah
Tiga tiga, sayang ummi abah
Empat empat, sayang semuanya..

p/s : Awak sayang kite tak? Ahaks..

Previous articleMAINAN ANAK BERTERABUR?
Next articleAJAR LA SAYA BISNES!
Ibu kepada 2 orang cahaya mata. Sangat berminat dengan Pendidikan Awal Kanak-kanak. Menulis hasil dari pembelajaran sendiri dan pengalaman. Membekalkan produk pendidikan kanak-kanak untuk aktiviti homeschool. Boleh dihubungi melalui sms/whatsapp : +60194715407.
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here