KU MENGHITUNG BINTANG..

Macam lirik lagu pulak ya. Aktiviti petang ni penuh warna warni lagi ceria, mood hapdet blog pun cherioos gitew..ahaks.

Aktiviti ni simple ja, boleh ja gun apa-apa bahan yang sesuai. Kebetulan saya ada bintang-bintang di langit ni, guna ja la. Ni langkah-langkah aktivitinya.

1) lekat doublesided selotep pada kadbod dengan saiz berbeza
2) Lawan lekat2 objek kecik pada selotep tu. Sebanyak mana yang muat lah.
3) Siap lekat boleh mulakan aktiviti mengira, dan tulis nombor tu.
4) Siap tulis boleh nyanyi lagu ‘ satu dua tiga’, ‘one two three’, dll yang sesuai.

Saya suka nyanyi lagu ni.

Satu satu saya sayang Allah
Dua dua, sayang Rasulullah
Tiga tiga, sayang ummi abah
Empat empat, sayang semuanya..

p/s : Awak sayang kite tak? Ahaks..

Be the first to reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge