Tips Beli Rumah Untuk Yang Bekerja Sendiri

Tips Beli Rumah Untuk Yang Bekerja Sendiri

Alhamdulillah hari ini berpeluang belajar ilmu penting untuk orang bisnes yang nak beli rumah dari seorang perunding hartanah berpengalaman. Bagi orang bisnes, kelayakan membeli rumah di nilai dari profiling kewangan kita. Transaksi harian tidak penting jika profile kewangan kita tidak menepati kehendak bank. Ini adalah panduan asas membina profile kewangan yang dikongsi oleh agen hartanah, […]

Cara Buat FB Ads yang Berkesan untuk Newbie

Cara Buat FB Ads yang Berkesan untuk Newbie

Bila kita baru berbisnes, semua benda kita rasa nak buat waktu tu jugak kan. Apa yang orang cakap boleh hasilkan jualan mesti kita pun nak terjah buat. Terjah menterjah ni memang amalan mulia di kalangan orang bisnes.haha. Yer la kalau kau nak bisnes tapi banyak sangat fikir gitu gini, lambat buat tindakan memang asyik makan […]

Cara Daftar Agen dan Dropship Tasneem Naturel

Produk Tasneem Naturel yang berasaskan essential oil semakin mendapat tempat dalam kalangan ibu-ibu di Malaysia. Dengan permintaan yang semakin meningkat, peluang jana pendapatan untuk agen dan dropship juga semakin meriah. Sana sini permintaan untuk Cash on Delivery (COD) produk Tasneem semakin tinggi kerana produk Tasneem sudah menjadi keperluan bila anak tak sihat. Antara produk yang […]

5 Tips Sentiasa Bersemangat dalam Bisnes

5 Tips Sentiasa Bersemangat dalam Bisnes

Bila jumpa kawan2 yang sama2 berbisnes, ramai yang tanya soalan ni. Macam mana nak kekalkan momentum dalam bisnes? Pada saya benda ini biasa masa awal2 kita mula berbisnes, sebab belum faham macam mana rentak orang berbisnes. Bila kita dah belajar macam2 ilmu, dah lalui beberapa fasa dalam bisnes perkara macam ni tak sepatutnya jadi isu […]

Tips Urus Masa di Dapur bagi Wanita Bekerja dari Rumah

Tips Urus Masa di Dapur bagi Wanita Bekerja dari Rumah

Hari ni anak balik awal sempena musim peperiksaan. Rasa macam kejappp sangat masa diorang kat sekolah. Mak banyak lagi urusan bisnes belum setel ni.haha. Mujur la gulai ayam semalam banyak lebih. Jadilah menu hari ni gulai ayam perangat, ayam goreng panas2 lawan dengan sambal bilis Cik Nor. Fuhh..tak sedar licin sepinggan. Menu makan dengan anak2 […]

2 Tips Penting Mulakan Bisnes dari Rumah dengan Modal yang Kecil

2-Tips-Penting-Mulakan-Bisnes-dari-Rumah-dengan-Modal-yang-Kecil-4

Senyum sorang2 bila terjumpa gambar zaman mula2 bisnes dulu. Rasa kelakar pun ada, tapi kalau takda yang dulu takda jugalah yang sekarang kan. Gambar2 ni antara bukti2 kejahilan satu ketika dulu. Buat bisnes ikut sedap apa yang kita fikir. Pantang nampak benda macam boleh jual ja terus nak up iklan.  Orang baru acah2 tanya ko […]

Guru Pengurusan Kewangan Peribadi

Guru Pengurusan Kewangan Peribadi

Selepas satu fasa berbisnes, saya sedar selain ilmu bisnes saya perlu mahir ilmu pengurusan kewangan. Tanpa pengurusan yang betul, keuntungan bisnes akan habis begitu saja. Saya mula mencari seminar kewangan dan bila hadir ke seminar, saya pun sedar yang ilmu di media sosial yang saya belajar selama ini terlalu asas. Malah ada juga yang saya […]

3 Tips Pengurusan Masa yang Berkesan

time

Saya tak cukup masa! Kita sangat biasa dengar benda ni kan, dan mungkin kita pun pernah sebut. Hakikatnya semua orang dikurniakan 24 jam sehari. Tapi ada orang yang boleh capai macam-macam benda dalam hidup, ada yang masih terkial-kial nak menguruskan kehidupan. Saya pernah ikuti program pengurusan masa dan ini 3 perkara asas yang boleh membantu […]

Seronokkah Bekerja Dari Rumah?

pejabatdirumah

Bila sembang pasal pendapatan tambahan, selalu orang cakap “Buat bisnes online la senang”. Dulu saya pun percaya dengan cakap-cakap tu, tapi bila dah terjun sendiri ke dunia bisnes, nak sebut ayat tu pun rasa dah tersekat di kerongkong. Tak la semudah bercakap kan. Cuma pada pandangan saya mulakan bisnes online ni lebih mudah dari bisnes […]

Mudahnya Menulis Blog

mudahnyamenulisblog

Menulis adalah impian saya sejak di zaman kampus. Beberapa percubaan untuk menyertai kelas bimbingan menulis hanya terus memberi kan ilmu, namun tidak membuahkan tindakan. Namun jauh di sudut hati, saya yakin dapat menulis seperti penulis yang sudah terkenal. Ia terus tersimpan kemas sebagai sebuah impian yang membuak-buak. Setelah menceburi dunia bisnes dengan serius, saya mula […]

Strategi Pemasaran Bisnes online untuk Wanita

Alhamdulillah bermula pagi Isnin yang tenang. Sambil anak dan suami bersiap ke tempat kerja, saya selesaikan urusan rumah tangga. Bila semua dah keluar, saya pun mulakan tugas di pejabat kecil ini. Ia impian saya sejak sekian lama. Dan Alhamdulillah hari ini satu demi satu Allah makbulkan impian saya bekerja dari rumah di samping menguruskan anak-anak. […]